joi, 24 septembrie 2015

Publicat la 9/24/2015 09:38:00 p.m. de Redacţie

Debut cu stângul, pe propriul teren

Baschetbaliștii Gazului Metan au fost învinși pe teren propriu de CSM Oradea.


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii au pierdut cu scorul de 86-73 confruntarea disputată marţi seara, în Sala Sporturilor. Gaziştii au avut un joc oscilant, cu momente slabe, dar şi cu momente bune, iar bihorenii au profitat, reuşind să îşi adjudece victoria şi să aibă prima opţiune de calificare în faza următoare a Cupei României. Manşa retur a confruntării se va disputa sâmbătă seara, la Oradea.

Început greoi

Formaţia vizitatoare a început mai bine partida de la Mediaş şi a reuşit să îşi adjudece primul sfert cu 20-13. Gaziştii nu s-au regăsit nici în următoarele zece minute, fapt care le-a permis oaspeţilor să se distanţeze şi mai mult, astfel că a fost 44-28 pentru CSM Oradea la pauza mare.

Au contat pe final

Ieşirea de la cabine nu a adus nimic bun pentru gruparea de pe Târnava Mare, care a continuat să fie lipsită de soluţii în faza ofensivă. În aceste condiţii, primul coş reuşit de gazişti a fost aproape de jumătatea sfertului al treilea. De altfel, în această perioadă a jocului s-a consemnat şi cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj în favoarea orădenilor, care s-au distanţat la 26 de puncte. Ultimul act le-a aparţinut gaziştilor, care au reuşit să mai reducă din ecart, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 86-73 în favoarea echipei pregătite de tehnicianul Cristian Achim.

Lipseşte omogenitatea

La finalul partidei de marţi seara, antrenorul Mihai Popa a explicat că Gaz Metan nu a fost pregătită aşa cum trebuie, în condiţiile în care s-a reunit cu două săptămâni mai târziu decât celelalte echipe din Liga Naţională de Baschet. „Se simte, din păcate, lipsa de omogenitate. Atât putem în momentul de față. După cum știți, am început pregătirea mult mai târziu comparativ cu celelalalte echipe și mai avem mult de lucru până să ajungem în punctul în care vreau eu să jucăm. Din păcate, am văzut o lipsă de agresivitate în unele momente ale jocului, dar am avut şi momente bune spre foarte bune, atât pe faza defensivă, cât și pe faza ofensivă. Am suferit mult la capitolul recuperări, rămâne să muncim mai mult“, a conchis Popa.
    Trimite prin e-mail