sâmbătă, 13 septembrie 2014

Publicat la 9/13/2014 03:45:00 p.m. de Anonim

Șeica Mare: cheltuieli pentru cultură

Mai multe așezăminte culturale din comuna Șeica Mare fac, în această perioadă, obiectul unor investiții de amploare.


Autor: Aurelian LUNGU

Finanțate din bugetul local, cu fonduri guvernamentale sau cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu, investițiile pentru reabilitarea și modernizarea căminelor culturale constituie o preocupare pentru primarul Nicolae Șușa. Edilul are promisiuni de la Consiliul Județean că va beneficia de o cofinanțare de 50 la sută pentru reabilitarea căminului din Buia, dar, până atunci, derulează și alte investiții.

Nicolae ȘUȘA
Încălzire centrală și mobilier

Modernizarea căminului cultural al satului aparținător Calvaser este o prioritate pentru administrația locală din comuna Șeica Mare. Primarul Nicolae Șușa a anunțat că și-a propus, pentru perioada imediat următoare, o investiție în vederea modernizării și dotării acestui edificiu. Dincolo de chestiunea finanțării, edilii recunosc că, la ora actuală, este neapărată nevoie de unele intervenții, întrucât căminul nu se află într-o stare corespunzătoare. „Într-un interval de timp cât mai scurt, avem de gând să derulăm un proiect de investiție la Calvaser, unde vom realiza instalația de încălzire centrală a căminului cultural. De asemenea, căminul va fi dotat cu mobilierul necesar pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentelor“, a menționat Șușa.

Cameră frigorifică și aer condiționat

O serie de lucrări sunt planificate și la căminul cultural din Șeica Mare. „Sigur că ne-am propus să realizăm unele investiţii şi la căminul cultural din centrul de comună, iar aici mă refer, în primul rând, la realizarea unei camere frigorifice, dar şi la o instalaţie de aer condiţionat“, a adăugat Nicolae Șușa. La sfârșitul lunii iunie, administrația locală a încheiat un nou protocol cu Parohia Română Unită cu Roma (Greco-Catolică) din Șeica Mare, privind administrarea căminului cultural din Șeica Mare.

Bani de la Guvern

În ședința ordinară din 30 iunie, Consiliul Local al comunei Șeica Mare a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Șușa, prin care se va asigura finanțarea lucrărilor neeligibile la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare așezământ cultural din satul Boarta“. Acest proiect se va realiza în cadrul „Programului prioritar național pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban“. Consilierii au votat trecerea căminului din Boarta și a terenului aferent acestuia din domeniul public al comunei Șeica Mare în cel privat, pe perioada derulării proiectului. „Proiectul pentru căminul din Boarta, este finanțat deopotrivă din bugetul local și de către Compania Națională de Investiții (CNI). Noi am alocat suma necesară în bugetul local și am predat obiectivul în administrarea CNI“, a precizat gospodarul din Șeica Mare.
    Trimite prin e-mail