joi, 11 septembrie 2014

Publicat la 9/11/2014 01:02:00 p.m. de Anonim

Judecătoria Mediaș - inaugurată de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, după o investiție de 7 milioane de lei | FOTO

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a fost prezent în municipiul de pe Târnava Mare, la sfârşitul săptămânii trecute.



Autor: Alex PÎNTEA

Vineri, el a vizitat sediul recent reabilitat al Judecătoriei Mediaş, de pe strada Unirii, unul dintre cele mai moderne din țară. „Mă bucur să particip azi la inaugurarea acestui sediu, consolidat și extins în urma unei investiții de peste șapte milioane de lei, realizată de Ministerul Justiției și derulată de Tribunalul Sibiu. Obiectivul nostru fundamental este câștigarea încrederii cetățenilor în actul de justiție, iar acest lucru, dincolo de un cadru legislativ modern realizat prin intrarea în vigoare a noilor Coduri, presupune și asigurarea unor condiții normale de desfășurare a ședințelor de judecată și de muncă pentru magistrați și personalul instanțelor, dar şi pentru justiţiabili“, a precizat Cazanciuc. Lucrările de modernizare și extindere a sediului Judecătoriei Mediaș au început în noiembrie 2012. În cadrul Judecătoriei își desfășoară activitatea 11 magistrați. Instituția deserveşte aproximativ 100.000 de cetăţeni.


Sedii neglijate

Potrivit oficialului guvernamental, pentru perioada următoare, eforturile ministerului se vor concentra în direcția investițiilor în infrastructura instanțelor, un domeniu neglijat de foarte mulți ani. „Am reușit să finalizăm anul trecut Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Tulcea, iar anul acesta vor fi finalizate alte două noi sedii, Iași și Cluj. Avem șantiere deschise pentru reabilitarea Palatului de Justiție de la Sibiu și Oradea, am demarat lucrările la Craiova şi le vom demara pe cele de la Ploieşti. Avem un nou cadru legislativ, avem un program anual de alocare suplimentară de noi posturi, dar fără investiții în noi sedii și în modernizarea tehnicii IT nu vom putea să ne îndeplinim obiectivele de a reduce durata proceselor, de a avea un sistem rapid și eficient de justiție“, a subliniat Cazanciuc.





    Trimite prin e-mail