marți, 17 iunie 2014

Publicat la 6/17/2014 03:22:00 p.m. de Anonim

SRI: Romgaz şi Transgaz, atacate cibernetic

Societățile naționale Romgaz şi Transgaz se numără printre cele aproximativ cinci companii şi instituţii din judeţul Sibiu care au fost atacate cibernetic anul trecut şi care au cerut ajutorul specialiştilor SRI, potrivit directorului adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Sibiu, Constantin Calance.

Constantin CALANCE
"Au fost la Sibiu instituţii care au fost supuse atacurilor cibernetice şi aici ţin să mulţumesc conducătorilor de instituţii care au înţeles să sesizeze şi să ne asigure asistenţa necesară pentru a interveni în astfel de situaţii. Au fost şi instituţii şi companii naţionale, deţinătoare, care gestionează şi administrează infrastructură critică", a explicat directorul adjunct al SRI Sibiu, astăzi, într-o conferință de presă. Întrebat dacă se referă la companii cum ar fi Romgaz şi Transgaz, Calance a răspuns: "Sigur că da".
Totuși, Constantin Calance a dat asigurări că SRI are specialişti pregătiţi să facă faţă atacurilor cibernetice. "După cum ştiţi, de curând, mai precis de anul trecut, Serviciul Român de Informaţii a fost desemnat autoritatea naţională în domeniul cyber intelligence. Este un început. Avem acei specialişti care să asigure expertiza necesară pentru a evalua unele atacuri cibernetice. De exemplu, a fost perioada de după «Red October», în care Serviciul Român de Informaţii a participat cu rezultate foarte bune cu partenerul NATO", a mai spus directorul adjunct al SRI Sibiu. (M. C.)
    Trimite prin e-mail