marți, 17 iunie 2014

Publicat la 6/17/2014 04:10:00 p.m. de Anonim

32 % din creanţele administrate de Kruk România au provenit din Transilvania

Kruk România a administrat anul trecut creanţe în valoare de 1,768 miliarde lei, de la persoane fizice din Transilvania, ceea ce înseamnă 32 % din valoarea totală, regiunea se situează astfel pe al locul 2 în top, după Muntenia, conform unui comunicat de presă remis astăzi de companie.

Valoarea medie a creanţelor din Transilvania a fost anul trecut de 7.033 lei, în timp ce cea mai mare valoare medie a fost înregistrată în Dobrogea, conform analizei aceluiaşi portofoliu. Vârsta medie a persoanelor fizice din Transilvania şi Dobrogea, cu datorii administrate de KRUK România în anul 2013, este de 43 de ani, uşor sub vârsta medie a persoanelor din restul regiunilor (44 ani).
'Aproximativ 31 % din creanţele administrate de KRUK România în 2013 au provenit din Transilvania, iar valoarea medie a creanţelor din această zonă se situează pe locul doi, conform datelor din portofoliile noastre. Dincolo de aceste cifre pur statistice, mesajul companiei noastre este că fiecare persoană cu datorii este importantă şi unică, rezolvarea problemelor financiare ale fiecăruia urmând o strategie personalizată. Aceasta este sursa filosofiei noastre de business care promovează angajamentele de plată amiabile potrivite cu situaţia fiecărei persoane în parte', a precizat Cosmina Marinescu, director de Operaţiuni KRUK România.
Doi din trei români au o datorie, iar în jumătate dintre cazuri aceasta depăşeşte 5.000 de lei, conform unui studiu iVox, realizat la solicitarea KRUK România.
Cercetarea relevă faptul că mai mult de jumătate dintre români s-au declarat pesimişti în privinţa situaţiei materiale, indiferent de generaţia din care fac parte, iar două treimi dintre datornici au contractat credite din bănci. 
Cercetarea realizată în România şi Polonia la solicitarea Kruk a fost implementată de iVox şi coordonată de antropologul Vintilă Mihăilescu.
În România, studiul a fost realizat online, în perioada 1 - 12 mai 2014, pe un număr total de 4.980 de repondenţi.


Datele oficiale ale Kruk România arată că, în 2013, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 291% (o rată anuală compusă de creştere de 31%), iar profitul net cu 486% (o rată anuală compusă de creştere de 42%), faţă de anul 2008. 
În luna februarie 2013, compania Kruk International şi-a schimbat denumirea în Kruk România. 
Compania a fost înfiinţată în anul 2007 de Grupul Kruk, liderul pieţei de management al creanţelor comerciale din Polonia. Compania este specializată în managementul integrat al creanţelor, având clienţi atât din sectorul financiar, cât şi companii de servicii.
    Trimite prin e-mail