vineri, 25 aprilie 2014

Publicat la 4/25/2014 01:05:00 p.m. de Anonim

Neamţu a câştigat procesul cu ANI

Primarul Mediaşului a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate la Curtea de Apel Alba.


Autor: Alex PÎNTEA

Instanţa a admis contestaţia făcută de Teodor Neamţu la raportul de evaluare prin care era declarat incompatibil, deoarece a deţinut simultan funcţia de primar şi cea de asociat persoană juridică în cadrul societăţii comerciale Piaţa Prim-Com şi i-a dat dreptate edilului.

Sentinţă favorabilă

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, să admită contestaţia făcută de primarul Mediaşului la raportul de evaluare prin care a fost declarat incompatibil de către ANI. „Eu am spus întotdeauna că am încredere în justiţie, iar săptămâna trecută s-a pronunţat sentinţa la contestaţia depusă de mine în privinţa raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care eram declarat incompatibil. Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel mi-a fost favorabilă şi a dispus anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, la fel ca şi în cazul primarului Sibiului, Klaus Iohannis. Aştept în continuare să văd dacă se vor exercita căile de atac, însă nu cred că în cazul unui recurs se va da o altă soluţie“, a comentat Teodor Neamţu.

În dublă calitate

Primarul Mediaşului a fost declarat incompatibil în luna decembrie a anului trecut de către Agenţia Naţională de Integritate. Confom unui raport de evaluare, acesta se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 decembrie 2010, întrucât a deţinut simultan funcţia de primar al municipiului Mediaş şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul societăţii comerciala Piaţa Prim-Com.
    Trimite prin e-mail