vineri, 25 aprilie 2014

Publicat la 4/25/2014 11:59:00 a.m. de Anonim

Fonduri norvegiene şi de la bugetul naţional pentru un centru destinat victimelor violenței

Municipalitatea medieșeană caută finanţare pentru construcţia unui adăpost care va găzdui victimele violenţei în familie.


Autor: Alex PÎNTEA

Proiectul centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei domestice urmează să fie depus în cadrul programului „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex“, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2020 şi de la bugetul de stat.

Mihaela CONEA
Servicii complete

Obiectivul general al proiectului întocmit de Direcţia de Asistenţă Socială este acela de a reduce violenţa domestică şi cea bazată pe deosebirea de sex. În acest sens, viitorul adăpost va primi în regim de urgenţă şi va oferi cazare temporară pentru o perioadă de maxim 60 de zile, asistenţă medicală primară, îngrijire şi consiliere psihologică. Proiectul vizează crearea unui adăpost cu o capacitate de cazare pentru 18 persoane, inclusiv minorii aflaţi în îngrijire. Durata de construire a centrului este de 17 luni, estimează Mihaela Conea, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială.

Nu cheltuim nimic

Construirea acestui centru nu va afecta bugetul local al municipiului Mediaş. În conformitate cu ghidul solicitantului pentru acest program, în cazul proiectelor implementate de organizaţii de drept public, rata finanţării nerambursabile acordate este de maxim 100% din totalul costurilor eligibile ale proiectului. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 1,34 milioane de lei, aceeaşi sumă reprezentând cheltuieli eligibile. 

Au primit şi sediu

În şedinţa ordinară din luna martie a Consiliului Local, Direcţia de Asistenţă Socială a primit în administrare pe termen de cinci ani un sediu compus din patru încăperi, cu o suprafaţă utilă de 75 de metri pătraţi şi teren clădit şi neclădit în suprafaţă de 1.256 de metri pătraţi. Acesta a primit destinaţia de centru de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie în vederea accesării de fonduri nerambursabile.

Pe ordinea de zi

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Centru de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei domestice“ şi a cheltuielilor legate de acesta se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local, programată la începutul săptămânii viitoare.
    Trimite prin e-mail