joi, 3 aprilie 2014

Publicat la 4/03/2014 12:00:00 p.m. de Anonim

Medieşenii dovedesc grijă pentru planetă

Mediaşul a stins lumina timp de o oră, pentru a marca Ora Pământului.


Autor: Alex PÎNTEA

Ora Pământului a fost marcată, sâmbăta trecută, la Mediaş, prin două evenimente: o acţiune de ecologizare în zona Angărul de Sus şi o alta desfăşurată în parcarea mare de pe Hula Baznei. Organizatorii au fost Şcoala Naţională de Gaz şi comunitatea I Love Mediaş. În România este al şaselea an consecutiv când este organizat acest eveniment.

Acţiuni educative

Municipiul de pe Târnava Mare a marcat Ora Pământului prin două acţiuni educative. Mai întâi, cu ajutorul voluntarilor, s-a igienizat o zonă din oraş, iar apoi seara, aproximativ 100 de persoane s-au strâns pe Hula Baznei, au aprins lumânări, un foc de tabără şi au cântat la chitară. „Ora Pământului la Mediaş se sărbătoreşte de aproximativ patru ani, însă într-un mediu oarecum mai privat. Anul acesta, ne-am străduit tare şi cred că am reuşit să dăm puţin mai multă substanţă acestui eveniment, a devenit mai oficial. Spre surprinderea noastră, au venit destul de mulţi oameni, mămici cu copii, elevi... Bucuria mea a fost aceea că am reuşit să transmitem generaţiei tinere şi foarte tinere un mesaj educativ. Pe lângă asta, am reuşit ca, printr-o acţiune de ecologizare, pădurea din Angărul de Sus să respire un aer mai curat“, se mândreşte Cristina Pustai, unul dintre organizatorii evenimentului.


158 de ţări

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie - Ora Pământului. În România, ca şi în alte peste 150 de ţări de pe Glob, au fost stinse la ora 20.30, în mod simbolic, luminile în toate instituţiile publice, totul pentru a încuraja reducerea consumului de energie. Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel mondial a atins o comunitate de două miliarde de oameni din peste 7.000 de oraşe şi 158 de ţări.
    Trimite prin e-mail