marți, 29 aprilie 2014

Publicat la 4/29/2014 05:01:00 p.m. de Redacţie

Concurs școlar inițiat de „Mediensis“

„Oraşul verde“ şi-a desemnat, la sfârşitul săptămânii trecute, câştigătorii. Evenimentul a fost organizat pe trei secţiuni - eseuri, desene şi colaje - de către Colegiul Tehnic „Mediensis“ în colaborare cu societatea ECO-SAL şi Asociaţia de Turism şi Ecologie „Dianthus“. 


Autor: Alex PÎNTEA

Celebrată în fiecare an, Ziua Pământului este o zi pentru starea de sănătate a planetei noastre. Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaş a marcat această sărbătoare prin desfăşurarea concursului de arte plastice şi eseuri „Ziua Pământului 2014“.

Expoziție colectivă

Anul acesta, Ziua Pământului a avut ca temă „Orașele verzi - Green Cities“, un concept care urmărește crearea unui mediu durabil și sănătos pentru toți locuitorii așezărilor urbane. „Eseurile elevilor şcolilor gimnaziale şi liceelor din judeţul Sibiu au fost prezentate la dezbaterea desfăşurată la Colegiul Tehnic «Mediensis», iar machetele, colajele şi lucrările de pictură şi desen au fost expuse în expoziţia ce a fost vernisată la Casa Gazelor Naturale în data de 25 aprilie, la ora 14.00. Această acţiune se înscrie în seria de proiecte de educaţie pentru calitatea mediului înconjurător prin care Colegiul Tehnic «Mediensis» din Mediaş promovează acțiuni de conștientizare a tineretului în privința vulnerabilității factorilor de mediu precum şi de informare a publicului în legătură cu importanța protecției mediului și conservării biodiversității“, a precizat prof. Corina Tănase, directoarea Colegiului Tehnic „Mediensis“.

Participare numeroasă

Şcoli din tot judeţul Sibiu au participat la ediţia din acest an a concursului „Oraşul verde“. Festivitatea de premiere a a concursului avut loc la Casa Gazelor Naturale din Mediaş. „Noi, ca şi operator de salubritate, suntem un promotor al acţiunilor ecologice, atât la nivel local, cât şi judeţean. Astfel, am participat evenimentul «Oraşul verde», organizat de Colegiul Tehnic «Mediensis» în colaborare cu ECO-SAL şi Asociaţia «Dianthus». În cadrul evenimentelui au fost premiaţi elevii care au trimis eseuri, desene, dar şi colaje cu tema «Oraşul verde». Lucrările au fost foarte reuşite, au fost premiate cele mai bune, iar pentru ceilalţi s-au acordat diplome de participare“, a menționat Anca Băra, responsabil comunicare în cadrul societății ECO-SAL.
    Trimite prin e-mail