marți, 29 aprilie 2014

Publicat la 4/29/2014 03:38:00 p.m. de Redacţie

Bursă liniştită, interes aproape zero

Medieşenii nu s-au mai înghesuit ca în alţi ani la bursa generală a locurilor de muncă. Ofertele au fost mai numeroase decât candidații, semn că piața locală a forței de muncă este în impas.


Autor: Alex PÎNTEA

Mai multe oferte decât șomeri la bursa generală a locurilor de muncă desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Mediaş. Ceva mai mult de 100 de persoane au trecut pragul Casei Schuller pe parcursul desfăşurării evenimentului. 15 angajatori au pus la dispoziţie un număr de 150 de locuri de muncă vacante.

În pragul pensionării

La ora deschiderii nu erau decât două duzini de oameni, majoritatea aflaţi în pragul pensionării. Și dintre firmele care şi-au anunţat prezenţa, doar şase au fost punctuale. „Am căutat un loc de muncă ca şi lăcătuş, dar, din păcate, nu am găsit nimic. Am lucrat până la 59 de ani şi am rămas fără un loc de muncă. Nu pot să ies nici în pensie, mai îmi trebuie un an de contribuţie şi sunt disperat. Sper, totuşi, să găsesc ceva!“, a explicat unul dintre şomerii prezenţi la bursa generală.

58 au fost selectaţi

O parte dintre medieşenii prezenţi au fost selectaţi pentru susţinerea unui interviu şi a unei probe de lucru la sediul angajatorului. Conform datelor furnizate de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), 110 persoane au fost prezente la bursa organizată la Mediaş, iar 58 au fost selectate pentru susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru la sediul angajatorului. „Cele 110 persoane participante la Mediaş au avut de ales dintr-un număr de 150 de locuri de muncă puse la dispoziţie de către 15 agenţi economici. Dintre persoanele intervievate, 58 au fost selectate în vederea încadrării, urmând a ocupa un loc de muncă după susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru la sediul angajatorului“, a precizat Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul AJOFM Sibiu.

674 de șomeri

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Mediaş avea înregistrate în baza sa de date, la sfârşitul lunii trecute, 2.652 persoane fără un loc de muncă din Mediaș și zona de nord a județului Sibiu. Dintre acestea, 674 au domiciliul în municipiul de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail