sâmbătă, 29 martie 2014

Publicat la 3/29/2014 03:19:00 p.m. de Anonim

Victorie la limită cu lanterna roşie: "În unele momente, n-am arătat a echipă de Liga I"

Gaz Metan Mediaş a „stins“ cu greu lanterna roşie din Liga I, Corona Braşov, printr-un gol marcat cu cinci minute înainte de final. Englezul Jordan Robertson, aflat la prima apariţie în acest an, a adus ele trei puncte formaţiei sale dintr-o pasă a lui Florin Dan. În etapa următoare, Gazul înfruntă "U" Cluj.


Autor: Alex PÎNTEA

Medieşenii au controlat prima repriză, însă fără a reuşi să marcheze. Aymen Tahar, Alex Munteanu şi Adrian Mărkuş nu au găsit drumul spre gol, portarul oaspeţilor fiind de fiecare dată la post. La fel au stat lucrurile şi în cea mai mare parte a reprizei secunde, atunci când Traian Marc a fost pe fază la şuturile lui Radu Zaharia şi Florin Dan.

Inspiraţia lui Dulca

Cu zece minute înainte de final, tehnicianul Cristian Dulca a mutat inspirat şi l-a aruncat în luptă pe englezul Jordan Robertson. La prima apariţie în tricoul Gazului în 2014, acesta a reuşit să marcheze singurul gol al întâlnirii în minutul 86, după o pasă a lui Florin Dan. „Îmi pare rău că l-am pierdut pe Bawab pentru acest meci, care n-a putut juca din cauza unor probleme musculare. În cazul în care ar fi intrat, risca o accidentare gravă. Mă bucur, însă, că a marcat Jordan Robertson, mai ales că am fost aproape să nu-l rețin în lot. Chiar accidentarea lui Bawab a fost șansa lui Robertson, pentru că așa m-am decis să-l iau la meci. Mărkuș, chiar dacă n-a făcut un meci bun, e tânăr, mă bazez pe el“, a explicat Dulca.

Mulţumit de victorie

Antrenorul alb-negrilor a recunoscut, la finalul partidei câştigate în faţa Coronei, că jucătorii săi au avut destule momente în care nu s-au ridicat la nivel aşteptărilor. Cu toate acestea, importantă a fost victoria şi, implicit, cele trei puncte câştigate. „Ştiam că va fi un meci dificil contra unei echipe care nu mai are nimic de pierdut. Chiar i-am atenţionat pe băieţi şi-mi pare rău că, în unele momente, noi n-am arătat a echipă de Liga I. Până la urmă, sunt mulțumit de cele trei puncte puse în joc pe care noi le-am câştigat. Suntem în grafic pentru a ne îndeplini obiectivul: clasarea pe unul dintre primele şapte locuri“, a conchis Dulca.

Dă totul în teren

Pentru englezul Jordan Robertson, revenirea pe gazon după o accidentare care l-a ţinut pe tuşă în acest an a fost una de bun augur. Atacantul a marcat golul victoriei la scurt timp după ce a fost introdus în joc. „Cu siguranţă, a fost un mod bun de a reveni pe gazon, mai ales că am reuşit să şi marchez. Vreau doar să-mi îndeplinesc datoria. Fiind atacant, treaba mea este să înscriu goluri şi nu contează dacă fac asta venind de pe banca de rezerve, câtă vreme echipa câştigă. Managerul decide cine joacă şi cine nu. Este decizia lui. Tot ceea ce eu pot să fac atunci când mă aflu pe bancă sau când intru pe teren este să dau totul pentru echipă, iar astăzi aşa s-a şi întâmplat“, susţine el.


În deplasare cu „şepcile roşii“

Etapa următoare, Gaz Metan Mediaş va întâlni în deplasare Universitatea Cluj. În turul de campionat, alb-negrii s-au impus cu scorul de 2-1 după ce au fost conduşi cu 1-0. Cristian Todea şi Alex Munteanu au semnat golurile victoriei gaziştilor. Confruntarea din retur se va desfăşura luni seara, de la ora 18.30.
    Trimite prin e-mail