PSD şi PP-DD au cerut capul viceprimarului liberal George Petrescu. Ei au o solicitat pentru mâine o şedinţă extraordinară în care Petrescu va fi revalidat în funcţie sau schimbat cu un alt membru al Consiliului Local. În replică, viceprimarul respinge acuzaţiile de management defectuos şi indică o manevră politică venită de la nivel mai înalt. Între timp, PP-DD a renunţat la solicitare, dar incertitudinile planează.
Autor: Alex PÎNTEA
Surpriză de proporţii la şedinţa ordinară a Consiliului Local Mediaş desfăşurată la începutul acestei săptămâni. Aleşii locali ai PSD şi PP-DD au solicitat o evaluare a activităţii viceprimarului şi chiar înlocuirea acestuia. Consilieri locali îi reproşează că nu a contribuit la îmbunătăţirea activităţii administraţiei publice locale şi că deplasările sale numeroase nu s-au concretizat în ceva pozitiv pentru Mediaş. „Activitatea viceprimarului, aşa cum rezultă ea din raportul depus pentru anul 2013, nu corespunde aşteptărilor membrilor semnatari ai prezentei, raportat la faptul că numirea sa în funcţia de viceprimar al municipiului Mediaş nu a dus la îmbunătăţirea activităţii administraţiei publice locale şi a reflectării ca exponent al factorului politic aflat la guvernare, a programului enunţat la momentul numirii. În acest context, propunem exprimarea votului de către membrii Consiliului Local, în urma căruia dl. viceprimar să fie revalidat în funcţie ori să fie făcute alte propuneri pentru ocuparea acestei funcţii din rândul membrilor Consiliului Local“, se arată în materialul semnat de consilierii celor două grupuri.
Acuzaţii respinse
Pe de altă parte, George Petrescu afirmă că acuzaţiile care i se aduc sunt neadevărate şi că este posibil să fie victima unei manevre politice venită de la nivel mai înalt. Petrescu a adăugat că a vorbit cu mai mulţi aleşi locali care nu au avut nimic să îi reproşeze. „Am fost acuzat de niște lucruri pe care le consider nedrepte. Cred că nu au fost informați colegii mei. În adresa respectivă scrie că am fost de 40 de ori la București, la ministere, și nu am rezolvat nimic. Vreau să aduc în atenția opiniei publice că am fost plecat de 14 ori în interesul Primăriei, din care de trei ori am reprezentat Primăria în locul primarului. Nu cred că este o răzbunare politică. S-ar putea ca situaţia să fie cauzată de faptul că la nivel central PNL şi PSD nu se mai împacă. Probabil, colegii social-democrați consideră că și pe plan local trebuie să înceapă un atac la adresa mea și a funcției de viceprimar“, a comentat viceprimarul Mediaşului, într-o conferinţă de presă.
Partidul Poporului, la loc comanda
În urma discuţiilor purtate zilele acestea cu preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, şi cu cel al PSD Sibiu, Ioan Cindrea, PP-DD a decis să nu mai susţină propunerea de demitere a lui Petrescu, aşa că Ioan Lăzăroiu şi Ioan Ciulea nu vor vota pentru demitere. "În consecinţă, găsesc neîntemeiată solicitarea convocării şedinţei extraordinare din data de 4 martie 2014 privind schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Mediaş şi îi mandatez pe cei doi consilieri locali, dl. Lăzăroiu Ioan şi dl. Ciulea Ioan, să îşi retragă semnăturile şi să renunţe la convocarea şedinţei extraordinare", a anunţat, astăzi, Luminiţa Beldean, liderul organizaţiei judeţene PP-DD Sibiu.
În expectativă
Liderul democrat-liberalilor medieşeni, primarul Teodor Neamţu, spunea săptămâna trecută că nu a discutat acest subiect cu aleşii locali ai formaţiunii şi că rămâne de văzut până pe 4 martie, când va avea loc şedinţa decisivă. El a mai explicat că este importantă şi evoluţia politică de la nivel naţional. „Vom avea discuţii, vom vedea cum trebuie tratată această problemă, care ţine în primul rând de consilierii locali. Până la data şedinţei vom stabili ce avem de făcut. Nu am discutat deocamdată cu ei, au alt cadru în care discută. Sigur, contează foarte mult şi evoluţia politică spectaculoasă care este la nivel naţional - USL-ul s-a rupt, urmează numirea unui alt Guvern, vom vedea ce se întâmplă la nivel naţional“, a precizat Neamţu. După ruperea USL, PDL are, în momentul de faţă, cei mai mulţi reprezentanţi în legislativul local - 7 din 21.
Tensiuni în USL Sibiu
Deşi au ales să continue colaborarea la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu, liderii PSD şi PNL continuă atacurile. Deputatul Mircea Cazan, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Sibiu, susţine că social-democraţii au lansat o adevărată ofensivă împotriva aleşilor liberali. "Nu numai Mediaşul este în pericol. Sunt mai multe localităţi în care cei de la PSD fac calcule ca să schimbe majorităţile. Una dintre ele este Dârlosul în care se încearcă să se schimbe viceprimarul nostru, poate cu un alt viceprimar PNL care a fost acum schimbat de către PSD. Am semnale că sunt mişcări şi în alte localităţi din judeţul Sibiu. Dacă dl. preşedinte Cindrea a dat semnalul că vrem să continuăm la nivel judeţean împreună, cu majorităţile pe care le-am avut şi prin guvernarea locală noi suntem de acord, dar în situaţia asta vrem ca să ne şi păstrăm majorităţile şi ceea ce au ales oamenii în USL în judeţul Sibiu", a afirmat Cazan, vineri, într-o conferinţă de presă.