sâmbătă, 1 martie 2014

Publicat la 3/01/2014 08:54:00 a.m. de Anonim

Reţeta VIP: Negrese cu aromă de portocale

Raluca Roman, crainic sportiv la postul local Nova TV Mediaş, ne propune astăzi o reţetă delicioasă şi deloc complicată.


Negrese cu aromă de portocale

Ingrediente: 450 gr făină, 400 gr zahăr, 120 gr cacao, 1 praf de copt, 500 ml apă, 250 ml ulei, 4 plicuri zahăr vanilat, 1 vârf cuţit de sare, 1 linguriţă esenţă de portocale, 2 banane mari, 3 linguri cu zahăr brun
Mod de preparare: Într-un bol, amestecăm toate ingredientele uscate (în afară de zahăr brun şi banane), adăugăm uleiul, apa şi esenţa de portocale şi omogenizăm. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 23/30 cm, golim aluatul şi-l nivelăm. Curăţăm şi tăiem bananele în rondele apoi le punem deasupra pe/în aluat în forma dorită. Se poate completa şi cu stafide. Presărăm zahăr brun deasupra şi dăm tava la cuptorul dinainte încălzit, pentru 35 minute, la foc mediu. Lăsăm prăjitura să se răcească, apoi o tăiem în forma dorită.
Poftă bună!
    Trimite prin e-mail