vineri, 14 martie 2014

Publicat la 3/14/2014 09:00:00 a.m. de Anonim

Primarul Mediaşului a răspuns raportului ANI cu o plângere la Curtea de Apel

Teodor Neamţu susține că nu s-a aflat în niciun conflict de interese. Edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare a fost anunţat oficial că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă în momentul în care a semnat în anul 2011 un act adiţional la contractul colectiv de muncă al salariaţilor municipalităţii. Ca răspuns, acesta a atacat raportul în contencios administrativ la Curtea de Apel Alba Iulia. „Din cele peste 3.000 persoane care se află în aceeaşi situaţie cu mine să îl iei numai pe primarul Neamţu şi să îl cercetezi mi se pare deja tendenţios“, motivează Neamțu.


Autor: Alex PÎNTEA

La sfârşitul lunii trecute, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a remis un comunicat privind constatarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Neamţu. Conform comunicatului, în decembrie 2010, acesta a încheiat şi semnat un act adițional prin care s-a decis prelungirea contractului colectiv de muncă pe o perioadă de un an, în urma căruia a obținut în anul 2011 venituri suplimentare în sumă totală de 9.382 lei. Actul adițional a fost încheiat între primarul Teodor Neamţu, în calitate de angajator, și Biroul Executiv al Sindicatului Salariaților din Primăria municipiului Mediaș.

„Instanţa să hotărască“

Primarul Mediaşului a explicat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost informat oficial cu privire la această situaţie. Neamţu consideră că nu este vorba de niciun conflict de interese. „Am primit raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate privind conflictul de interese. Din punctul meu de vedere nu există niciun conflict de interese. Ca urmare, am acţionat în contencios, am făcut contestaţie la Curtea de Apel Alba Iulia şi acest raport de evaluare, urmând ca instanţa să hotărască“, a explicat edilul.

Două dosare

Într-un alt dosar, la sfârşitul anului 2013, inspectorii de integritate l-au declarat pe Teodor Neamţu incompatibil, deoarece deţine funcţia de primar şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul societății Piaţa Prim Com. În ambele cazuri, primarul Mediaşului a atacat rapoartele la instanţa de contencios administrativ a Curţii de Apel Alba Iulia. „Mi se pare tendenţios modul în care persoana mea este supusă controlului Agenţiei Naţionale de Integritate pentru că a mai fost o speţă similară în care Curtea de Apel pe 25 septembrie 2013 a desfiinţat un raport de evaluare exact pe o speţă similară, iar trei luni mai târziu, pe aceeaşi speţă, eu, prin raportul de evaluare, sunt declarat incompatibil. Deci mi se pare tendenţios. În ceea ce priveşte al doilea raport de evaluare, în situaţia mea sunt cel puţin 2.000 de primari din România care au semnat contracte colective de muncă, iar asta fără să mai vorbim de alţi funcţionari publici, şefi de servicii din subordinea Consiliului Local, care au făcut acelaşi lucru în calitate de angajatori şi s-ar afla în aceeaşi stare de conflict de interese. Sigur, dacă ar fi o evaluare a tuturor primarilor şi funcţionarilor publici aflaţi în aceeaşi situaţie ca şi mine, mi s-ar fi părut ceva firesc. Dar din cele peste 3.000 persoane care se află în aceeaşi situaţie cu mine să îl iei numai pe primarul Neamţu şi să îl cercetezi mi se pare deja tendenţios“, a mai spus edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail