joi, 13 martie 2014

Publicat la 3/13/2014 06:59:00 p.m. de Redacţie

Adio play-off! Dar rămânem cu Țenter | VIDEO

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a pierdut fără drept de apel restanţa cu Steaua Bucureşti.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto și video: steauabaschet.ro

Gruparea de pe Târnava Mare a fost surclasată, luni seara, în Capitală. Steaua Bucureşti s-a impus cu scorul de 80-55 la capătul unei partide pe care a controlat-o cu autoritate. În urma acestui rezultat, alb-negrii nu mai au nicio şansă la play-off. Tehnicianul Marcel Ţenter a condus echipa de pe margine şi va rămâne pe banca tehnică până la finalul sezonului.

Meci fără istoric

Partida din Sala „Mihai Viteazul“ a fost una la discreţia gazdelor. Steaua a controlat jocul de la început şi până la sfârşit. A fost 18-7 la capătul primului sfert al confruntării, iar până la pauza mare, avantajul bucureştenilor a crescut la 15 puncte. Nimic nu s-a schimbat nici în sfertul al treilea, câştigat tot de „militari“ care au condus la intrarea în actul decisiv cu scorul de 61-35. Gaziştii au evoluat ceva mai bine în actul decisiv, reuşind să reducă din diferenţă, însă, în ultimele cinci minute de joc, Steaua a turat din nou motoarele, iar diferenţa a fost refăcută. S-a încheiat 80-55, o partidă care a pus punct final speranţelor alb-negrilor la un loc în play-off.

)

S-au impus pe final

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan Mediaş a câştigat greu partida cu Timba Timişoara, scor 86-81. Victoria s-a conturat abia în ultimul minut de joc, în condiţiile în care evoluţia alb-negrilor a lăsat de dorit în multe momente. Oaspeţii au câştigat primul sfert al confruntării de la Mediaş cu 24-19, însă, până la pauza mare, gaziştii au revenit şi au trecut la conducere. Sfertul al treilea a fost câştigat la limită de jucătorii lui Marcel Ţenter, iar apoi în finalul jocului Timba nu a cedat şi chiar a reuşit să egaleze cu doar 40 de secunde înainte de final. Andrei Mandache a marcat apoi de la distanţă, iar Georgios Tsiaras şi Slavisa Bogavac, cu câte o liberă marcată fiecare, au stabilit scorul final al întâlnirii: 86-81 pentru Gaz Metan.

Ţenter a rămas la echipă

Marcel Ţenter a condus echipa de margine atât în partida cu Timba Timişoara, cât şi luni seara, pe terenul Stelei. În ziua partidei cu Timba, tehnicianul a anunţat că va rămâne la echipă până la finalul sezonului, asta după ce, iniţial, şi-a anunţat intenţia de a demisiona. Ţenter a mărturisit că rămâne datorită unor oameni deosebiţi din cadrul clubului şi din respect pentru susţinătorii echipei de baschet.
    Trimite prin e-mail