vineri, 14 martie 2014

Publicat la 3/14/2014 11:10:00 a.m. de Redacţie

Şi-au revenit! Formaţia lui Dulca a spulberat Viitorul, iar sâmbătă întâlneşte campioana

Gaz Metan Mediaş a surclasat Viitorul Constanţa cu 4-0 şi a urcat pe locul 7 în România. După o primă repriză albă, gaziştii au făcut legea în actul secund, Ciprian Petre, Alex Munteanu şi Thaer Bawab semnând golurile primului succes din acest an. Sâmbătă seara, gruparea de pe Târnava Mare va întâlni în deplasare campioana en-titre, Steaua Bucureşti.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan a dominat teritorial prima repriză a partidei cu Viitorul Constanţa, însă fără a reuşi să concretizeze pe tabela de marcaj. În repriza a doua, jucătorii lui Cristi Dulca au ieşit mult mai motivaţi pe teren, iar acest lucru s-a văzut imediat. În minutul 58, Ciprian Petre a fost găsit excelent în adâncime, a şutat din prima şi l-a învins pe Buzbuchi. Peste doar cinci minute, acelaşi Ciprian Petre a centrat în careu, portarul Viitorului a respins în faţă, iar Alexandru Munteanu a trimis în poartă de la 11 metri. În minutul 81, Ciprian Petre a pasat în adâncime, iar Bogdan Ţîru a trimis cu capul în propria poartă peste Buzbuchi. Scorul final a fost stabilit de Thaer Bawab în prelungiri. Iordanianul a şutat superb la colţul lung din careul de 16 metri.

Dulca e mulţumit

Tehnicianul Gazului Metan a recunoscut că alb-negrii aveau mare nevoie de această victorie, în condiţiile în care veneau după două eşecuri consecutive. Cristi Dulca s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi, care nu au cedat în niciun moment iniţiativa. „Sunt foarte mulțumit de cele trei puncte, erau vitale dacă ținem cont de începutul greu de campionat. Era important să terminăm învingători. Am întâlnit o formație bine așezată în teren, au avut rezultate bune, dar am reușit să facem un pressing avansat, să nu îi lăsăm să joace. A fost un meci foarte greu, îi felicit pe jucători că nu au cedat nicio clipă inițiativa“, a explicat Cristi Dulca.  

Deplasare foarte grea

Sâmbătă, Mediaşul joacă în Ghencea. După ce, în turul de campionat, gaziştii au remizat la 2, asta după ce au avut 2-0 pe tabela de marcaj, aceştia îşi doresc să repete performanţa şi în retur. „Vom încerca să scoatem cât mai mult posibil din acest meci extrem de greu. Timpul este foarte scurt, trebuie să ne bucurăm de această victorie cu Viitorul și să ne pregătim pentru meciul cu Steaua. Este important să facem un joc bun la Steaua“, a mai spus tehnicianul Gazului Metan.

Bawab, în formă

Iordanianul Thaer Bawab este în mare formă. După ce a marcat, la sfârşitul săptămânii trecute, două goluri la echipa sa naţională, acesta a înscris un gol superb şi pentru Gaz Metan. Bawab îşi doreşte să înscrie şi pe terenul Stelei, care, în opinia sa, nu este o echipă invincibilă. „Aș fi foarte fericit să marchez, sper să ajut echipa. Sper să luăm puncte, de ce să nu ne gândim! Steaua nu e o echipă invincibilă, chiar dacă în opinia mea este cea mai bună echipă din România, a demonstrat-o, iar locul pe care se află este meritat“, a mărturisit atacantul Gazului.
    Trimite prin e-mail