joi, 27 martie 2014

Publicat la 3/27/2014 10:10:00 a.m. de Anonim

Elevii lui Ţenter, tot mai obosiţi

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a câştigat în şase oameni împotriva Chiajnei. Sâmbătă, o aşteaptă un adversar mai de temut: BCMU Piteşti.


Autor: Alex PÎNTEA

Gazul a învins Concordia Chiajna cu scorul de 95-84. Succesul s-a datorat în principal evoluţiei din prima repriză, pe care jucătorii lui Marcel Ţenter şi-au adjudecat-o la o diferenţă de 20 puncte. Repriza secundă a aparţinut formaţiei vizitatoare, care s-a impus în sferturile trei şi patru.

La poli opuşi

Alb-negrii au controlat autoritar prima repriză a partidei disputate în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş şi au reuşit să obţină un avantaj de 20 de puncte la pauza mare, scor 58-38. Repriza a doua a aparţinut însă formaţiei vizitatoare care a reuşit să îşi adjudece sferturile trei şi patru şi s-a apropiat la doar 6 puncte în ultimul minut de joc. Totuşi, s-a încheiat 95-84 pentru Gaz Metan, care a avut în Tudor Dumitrescu cel mai bun om de pe teren, acesta reuşind 26 de puncte, cinci pase decisive şi două recuperări.

Probleme de efectiv

La finalul partidei câştigate în faţa Concordiei, tehnicianul grupării de pe Târnava Mare a arătat că în repriza a doua oboseala şi-a spus cuvântul, iar din acest motiv echipa nu a mai reuşit să evolueze la acelaşi nivel. Marcel Ţenter a mai avertizat că este imposibil să le ceri jucătorilor să evolueze meci de meci aproape 40 de minute. „În momentul în care jucăm cu şase-şapte oameni, este foarte greu, din toate punctele de vedere. Nu caut scuze, pentru că, dacă în sfertul 3 ai 30 de puncte și în sfertul 4 câștigi cu 10 puncte, nu te poți bucura de o prestație deosebită. Am jucat aproximativ 30 de minute un baschet bun. Din păcate, oboseala își pune din ce în ce mai mult amprenta pe jucătorii mei, care sunt siliți să joace fiecare între 38 și 40 de minute, meci de meci. Este imposibil de cerut asta de la ei“, a subliniat el.

Aşteaptă întăriri

Tehnicianul alb-negrilor speră ca măcar unii dintre jucătorii care au lipsit să fie apţi pentru partida următoare, cu Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti. „Sper să îşi revină, în primul rând tinerii, pentru că nici astăzi, din cauza gripei, nu am putut să îi folosim nici pe Vladislav Solopa, nici pe Horia Cristiean, care ne-ar fi ajutat foarte mult în rotaţie. Sper ca până la meciul următor măcar ei să îşi revină şi poate va juca şi Kyle Shiloh, dar asta depinde de cum evoluează vindecarea meniscului său“, a mai spus Ţenter. Gaz Metan va întâlni Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti, sâmbătă, în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş.
    Trimite prin e-mail