vineri, 7 februarie 2014

Publicat la 2/07/2014 02:21:00 p.m. de Anonim

Zile de foc pentru elevii lui Ţenter

Baschetbaliştii medieşeni dispută trei partide oficiale în cinci zile.



Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Marcel Ţenter joacă astăzi, în campionat, pe terenul Farului Constanţa, iar duminică va întâlni la Ploieşti campioana en-titre, Asesoft. Partida reprezintă o restanţă din prima etapă a returului de campionat. Marţi, alb-negrii se vor înfrunta în Top 16 EuroChallenge cu belgienii de la PO Antwerp Giants.

Bojan Radetic, noul jucător al Gazului
Una uşoară, una foarte grea

Etapa cu numărul 17 a Ligii Naţionale de Baschet aduce o deplasare lungă, dar uşoară pentru baschetbaliştii lui Marcel Ţenter. Gaz Metan joacă, de la ora 14.00, cu Farul Constanţa, într-o partidă în care nu se va pune decât problema scorului, în condiţiile diferenţei foarte mari de valoare între cele două loturi. Peste doar două zile, duminică, gaziştii vor întâlni în deplasare campioana Asesoft Ploieşti, într-o partidă restantă din debutul returului de campionat.

Încă o amânare

Gazul nu a jucat în campionat nici la sfârşitul săptămânii trecute. Partida cu Steaua Bucureşti a fost amânată şi se va disputa la o dată care urmează să fie stabilită. Clubul de pe Târnava Mare a solicitat amânarea în contextul în care deplasarea în Estonia a fost foarte lungă. În plus, Mediaşul continuă să aibă mai mulţi jucători accidentaţi. „Principala cauză o reprezintă accidentările, dar şi drumurile foarte lungi pe care le-am avut de făcut. Deplasarea în Estonia a durat nu mai puţin de patru zile - am plecat duminica şi am venit abia joia“, motivează tehnicianul Marcel Ţenter.

Jucător nou

De la începutul acestei săptămâni, Gaz Metan Mediaş a testat un jucător sârb în vârstă de 25 ani. Bojan Radetic (foto) a evoluat ultima dată pentru OKK Belgrad, după ce a început sezonul la formația poloneză Slask Wroclaw. Jucătorul de 2,03 metri s-a aflat în probe trei zile şi este foarte posibil să semneze cu gruparea de pe Târnava Mare. Acesta evoluează în principal pe poziţia cu numărul 4 şi îi va ţine locul grecului Georgios Tsiaras, accidentat în partida cu Antwerp Giants. Sezonul trecut, în nouă partide disputate pentru OKK Belgrad, Radetic a înregistrat medii de 9,6 puncte, 4,2 recuperări și 1,2 pase decisive pe meci. Jucătorul sârb a mai fost în România în vara anului 2012, atunci când s-a pregătit alături de Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti, însă nu a fost păstrat în lotul argeşenilor.
    Trimite prin e-mail