joi, 6 februarie 2014

Publicat la 2/06/2014 05:30:00 p.m. de Anonim

Improvizaţii penale la reţeaua de gaz

Cinci medieşeni care consumau fraudulos gaze naturale au fost depistaţi de către echipele specializate ale E.ON Gaz Distribuţie.


Autor: Alex PÎNTEA

În întreg judeţul Sibiu, au fost 127 de astfel de cazuri, iar la nivel naţional compania a înregistrat prejudicii de 3 milioane de lei. Intervenţii asupra contorului sau ocolirea acestuia prin diferite improvizaţii au fost doar două dintre metodele folosite pentru consumul de gaz fraudulos. Pe parcursul anului 2013, cinci medieşeni au fost depistaţi în această situaţie şi au ajuns pe mână Poliţiei. „Reducerea numărului de intervenţii neautorizate la aparatele de măsură şi la instalaţiile de gaze naturale în scopul consumului fraudulos, intervenţii care pot genera incidente grave şi care aduc prejudicii consistente, reprezintă o preocupare constantă a E.ON Gaz Distribuţie. Anul trecut, au fost depistate 127 de cazuri de consum fraudulos în judeţul Sibiu, dintre care cinci în municipiul Mediaş. Subliniem faptul că aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură a consumului de gaz în scopul înregistrării unui consum mai mic reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal“, avertizează Mihai Predulescu, Specialist Comunicare Externă în cadrul E.ON Gaz.
Anul trecut, în urma sesizării instituţiilor abilitate ale statului, o persoană a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru  săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale în formă continuată şi pentru deteriorarea echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale.
    Trimite prin e-mail