joi, 6 februarie 2014

Publicat la 2/06/2014 07:02:00 p.m. de Redacţie

Mediaşul, pol regional de dezvoltare

Judeţul Sibiu va fi împărţit în cinci zone distincte de dezvoltare. Municipalitatea medieşeană a fost invitată să devină membru fondator al Agenţiei Judeţene pentru Dezvoltare. Primarul Neamţu crede că proiectul ar putea veni în completarea strategiei locale. "Orice oportunitate nu poate să fie decât un lucru bun", spune el.


Autor: Alex PÎNTEA

Consiliul Judeţean Sibiu a lansat un proiect care vizează o dezvoltare echilibrată a judeţului. Acesta presupune înfiinţarea a doi poli urbani, respectiv municipiile Sibiu şi Mediaş, precum şi cinci zone teritoriale de dezvoltare economică şi socială: Ţara Oltului, Mărginimea Sibiului, Valea Secaşelor, Valea Târnavelor şi Valea Hârtibaciului.


Consilii de dezvoltare

Strategia gândită de Consiliul Judeţean vizează constituirea unor Consilii de Dezvoltare, dar şi asigurarea suportului tehnic şi financiar pentru proiectele strategice. Acest lucru va presupune constituirea unui Consiliu de Dezvoltare în fiecare dintre cele cinci teritorii, iar orizontul de timp pentru acesta este martie-aprilie 2014. „Ne propunem să fie reprezentate toate unităţile administrative-teritoriale prin primar, partidele politice reprezentate în Consiliul Judeţean vor delega câte un reprezentant, Instituţia Prefectului va delega un reprezentant la nivel înalt, Consiliul va fi reprezentat prin preşedinte şi va fi selectat un număr egal de reprezentanţi ai mediului privat. De asemenea am trimis invitaţii pentru constituirea Agenţiei Judeţene de Dezvoltare“, se arată într-un comunicat de presă.

Iniţiativă bună

Municipalitatate medieşeană apreciază iniţiativa Consiliului Judeţean Sibiu şi o consideră binevenită în contextul în care poate deschide noi direcţii de dezvoltare. Primarul Teodor Neamţu a afirmat că, în prezent, se lucrează la strategia de dezvoltare a Mediaşului care ar putea fi corelată cu acest proiect în momentul în care va fi finalizată. „Sigur că este o iniţiativă menită să deschidă noi orizonturi pe planul dezvoltării economice a judeţului Sibiu. Evident că noi nu refuzăm conlucrarea cu Consiliul Judeţean Sibiu, chiar ne bucurăm. În măsura în care strategia de dezvoltare a municipiului Mediaş pe perioada 2014-2020 va fi finalizată, o vom trimite şi la Consiliul Judeţean şi împreună cu dânşii vom încerca să găsim oportunităţi pentru proiectele municipiului Mediaş. Orice oportunitate venită din orice parte nu poate să fie decât un lucru bun pentru municipiul Mediaş“, a explicat edilul-şef, pentru Monitorul de Mediaş.
    Trimite prin e-mail