joi, 6 februarie 2014

Publicat la 2/06/2014 04:45:00 p.m. de Redacţie

Castelul Thobias, scos la mezat


Doar 1.200 de lei este redevenţa anuală pe care Consiliul Judeţean Sibiu (CJS) vrea s-o obţină pentru concesiunea castelului baroc Thobias, din satul Boarta.



Autor: Aurelian LUNGU

După două licitaţii ratate, castelul aşteaptă măcar acum un investitor interesat să-l introducă în circuitul economic şi turistic. Concesionarul va trebui să se ocupe de reparaţiile, reabilitările şi dotările necesare, pe cheltuiala sa, în termen de 12 luni de la încheierea contractului. „Fiind monument istoric, nu se poate vinde sau închiria, de aceea am gândit această soluţie de valorificare. Vom concesiona castelul pe o perioadă de 25 de ani, pentru o redevenţă anuală de 1.200 lei şi îndeplinirea clauzelor prevăzute în contract“, a menţionat Ioan Cindrea, preşedintele CJS. Deşi bugetul local nu va profita de această redevenţă, primarul comunei Şeica Mare, Nicolae Şuşa, speră că localitatea va avea parte de un aflux turistic

Potenţial turistic

Monumentul, ridicat în 1770, este compus din demisol şi parter, cu suprafaţa utilă de aproximativ 600 mp. La demisol sunt 11 încăperi, iar parterul cuprinde 16 încăperi, din care 11 camere. Ofertele se pot depune până în data de 14 februarie, ora 13, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, situat la parterul sediului CJS, iar deschiderea ofertelor va avea loc în data de 18 februarie, ora 10.
    Trimite prin e-mail