sâmbătă, 22 februarie 2014

Publicat la 2/22/2014 12:00:00 p.m. de Redacţie

Clasa pregătitoare la Mediaş: 10 şcoli, 21 de clase, peste 500 de locuri

21 de clase pregătitoare în limbile română, germană şi maghiară vor fi organizate în Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Pentru medieşenii ai căror copii vor merge în această toamnă în clasa pregătitoare a început o perioadă agitată. La nivelul municipiului Mediaş vor funcţiona 21 de clase, având în total peste 500 de locuri. Repartizarea elevilor va fi computerizată.

În trei limbi

Micuţii au la dispoziţie 509 locuri în cele zece unităţi de învăţământ din oraş. Înscrierile propriu-zise vor începe luni, 24 februarie. „În municipiul Mediaş, Inspectoratul Şcolar Judeţean a alocat 21 clase pregătitoare, dintre care trei sunt în limba germană, una în limba maghiară şi o clasă în alternativa educaţională step-by-step. Numărul total de locuri alocate este de 509. Practic, toţi elevii vor avea locul asigurat în şcoala de circumscripţie, dacă doresc să se înscrie în această unitate. Cererile de înscriere se pot depune în perioada 24 februarie – 14 martie. Acestea pot fi completate la unitatea de învăţământ sau on-line. Un lucru important este că nu contează ordinea depunerii cererilor, repartiţia se va face ulterior într-o aplicaţie informatică“, a explicat inspectoarea Diana Bucuţă.

Porţi deschise

Pentru a putea afla mai multe despre ce îi aşteaptă pe copii, la toate şcolile din Mediaş se organizează câte o zi porţilor deschise. „În perioada 19-28 februarie se desfăşoară, în fiecare unitate de învăţământ, ziua porţilor deschise, o activitate în cadrul căreia părinţii pot merge împreună cu copiii să viziteze şcoala şi să poarte discuţii cu cadrele didactice. Tot în această perioadă vor avea loc, în grădiniţă, instruiri cu privire la metodologie. Părinţii vor fi informaţi asupra acţiunilor necesare pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare“, a detaliat Bucuţă.


Test de aptitudini

Copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2014 pot fi înscrişi în clasa pregătitoare doar în urma unei testări psihosomatice. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se va desfăşura în intervalul 2-19 aprilie şi va consta într-un test cu 20 de întrebări simple.
    Trimite prin e-mail