sâmbătă, 22 februarie 2014

Publicat la 2/22/2014 02:30:00 p.m. de Redacţie

Baschetbaliştii Gazului, în suferinţă! au fost învinşi şi în EuroChallenge şi în campionat


Alb-negrii au pierdut partida disputată marţi cu ruşii de la Krasnye Krylia Samara, scor 60-78, deşi aveau avantaj, şi au eşecuri pe linie în Top 16 EuroChallenge. Nici în campionat lucrurile nu merg prea bine. Înfrângerea cu Oradea a complicat şi mai mult lupta pentru un loc în play-off.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au făcut un prim sfert bun în Rusia şi au profitat de startul ceva mai lent al formaţiei-gazdă. Shiloh, Bogavac şi Radetic au marcat pentru 20-15 în favoarea formaţiei lor la finalul primelor 10 minute de joc. Ruşii au dat semne de revenire în sfertul al doilea şi au reuşit trei aruncări consecutive de la distanţă care i-au adus în avantaj: 42-31.

Nu au ţinut ritmul

Slavisa BOGAVAC
Repriza a doua nu a adus prea multe schimbări în bine în jocul formaţiei lui Ţenter. Ruşii au controlat ostilităţile, reuşind să îşi asigure un avantaj consistent de 16 puncte la intrarea în actul decisiv. Ultimele minute au fost relativ echilibrate, fără prea multe evenimente notabile. Mediaşul a cedat cu 78-60 şi a înregistrat a cincea înfrângere consecutivă în Top 16 EuroChallenge. Cei mai buni jucători pentru gruparea de pe Târnava Mare au fost Slavisa Bogavac, autor a 19 puncte şi 11 recuperări, în timp ce Kyle Shiloh a reuşit 10 puncte, 10 recuperări şi 4 pase decisive.

Au cedat pe final

În campionat, Gaz Metan a pierdut, la sfârşitul săptămânii trecute, partida disputată pe teren propriu cu CSM Oradea. Formaţia lui Cristi Achim s-a impus cu 81-74, deşi gaziştii au avut 11 puncte avantaj la intrarea în sfertul decisiv. Oradea a controlat primul sfert al partidei pe care a reuşit să şi-l adjudece cu 26-21. Următoarele două sferturi au aparţinut formaţiei gazdă.  Kyle Shiloh şi Slavisa Bogavac, autor fiecare a 23 puncte, au fost cele două motoare care şi-au dus echipa în avantaj pe tabelă. De altfel, cei doi au marcat împreună aproape 70% din punctele echipei. Ca şi în alte partide, ceva s-a rupt în jocul gaziştilor care şi-au pierdut luciditatea şi au permis bihorenilor să revină şi chiar să treacă la conducere. Gaz Metan a luptat în final, însă era prea târziu.
    Trimite prin e-mail