vineri, 14 februarie 2014

Publicat la 2/14/2014 09:19:00 a.m. de Anonim

Baschet: medieşenii trebuie să dea totul pentru a prinde play-off-ul Ligii Naţionale

Baschetbaliştii Gazului Metan au pierdut la limită partida cu Antwerp Giants din EuroChallenge, scor 79-81. Cu eşecuri pe linie în Top 16, alb-negrii ţintesc un loc între primele opt echipe din România. Gaziştii au nevoie să lege victoriile în campionat pentru a putea accede în play-off.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Denisa POPŞOR

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a pierdut cu Asesoft Ploieşti şi s-a impus lejer pe terenul Farului. Mâine, la Mediaş vine CSM Oradea, iar o victorie este foarte necesară.

Luptă grea

Cu patru jucători de bază lipsă, gaziştii au început slab confruntarea cu „giganţii“ din Antwerp care şi-au adjudecat primul sfert cu 23-16. Până la pauza mare, ecartul a crescut apoi la nouă puncte. Formaţia vizitatoare a continuat să se afle la timona jocului şi chiar s-a desprins la 14 puncte cu trei minute înainte de final. Alb-negrii nu au cedat şi au dat recital de la distanţă prin Dumitrescu, Kemp şi Shiloh, însă nu a fost suficient, iar Antwerp Giants s-a impus în cele din urmă cu 81-79.

Dezamăgit de eşec

Tudor Dumitrescu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei sale în partida cu belgienii. Extrema Gazului a marcat 18 puncte, cu şase aruncări reuşite din tot atâtea încercări de la distanţă. „A fost un meci frumos şi greu în acelaşi timp pentru noi. Îmi pare foarte rău că nu am câştigat, am dat totul pentru victorie, dar nu a fost suficient. Am avut probleme serioase de efectiv, mai mulţi jucători importanţi sunt accidentaţi, iar asta a făcut ca lucrurile să fie foarte dificile. Am fost aproape, dar atât“, a explicat Dumitrescu.


Învinşi de campioană

Duminica trecută, Gazul a pierdut partida disputată în campionat, în compania campioanei Asesoft Ploieşti. Tehnicianul Marcel Ţenter s-a bazat şi de această dată pe doar şase jucători, asta în condiţiile în care celor trei accidentaţi li s-a adăugat pivotul Augustine Okosun, care are probleme cu viza şi a fost nevoit să plece în SUA. După un prim sfert echilibrat, câştigat la limită, Asesoft s-a desprins în sfertul al doilea şi a intrat cu zece puncte avantaj la cabine, scor 43-33. Campioana a câştigat, apoi, la limită, sfertul al treilea şi a avut 11 puncte la intrarea în sfertul decisiv. Gaziştii nu au mai putut ţine ritmul în ultimele minute de joc, iar ecartul ploieştenilor a crescut tot mai mult. S-a încheiat 82-68 pentru Asesoft.

Victorie normală

Cu două zile înainte, Gaz Metan a trecut fără probleme de Farul Constanţa cu 106-48, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 17 a Ligii Naţionale de Baschet. Elevii lui Ţenter şi-au adjudecat toate cele patru sferturi ale confruntării de la malul mării, asta în condiţiile în care au avut în faţă o echipă formată în majoritatea ei din juniori. Vladislav Solopa a fost cel mai bun marcator al formaţiei sale, cu 27 de puncte reuşite, la care a adăugat 17 recuperări şi şapte pase decisive. Noua achiziţie a Mediaşului, Bojan Radetic, a încheiat partida cu 23 puncte, patru recuperări şi două pase decisive.

Jucăm cu Oradea

Sâmbătă după-amiază, Gaz Metan are o nouă partidă dificilă în campionat. La Mediaş vine CSM Oradea, iar pentru alb-negri un succes ar însemna enorm în lupta pentru ocuparea unei poziţii în play-off. Partida se va disputa în Sala Sporturilor, sâmbătă, de la ora 16.15.
    Trimite prin e-mail