joi, 13 februarie 2014

Publicat la 2/13/2014 05:38:00 p.m. de Anonim

Ajutor pentru Veronica! O fetiţă de 9 ani are nevoie de un transplant de celule stem

Consiliul Local al Tinerilor Mediaş vine în ajutorul Veronicăi, o fetiţă din Sighişoara care suferă de anemie aplastică severă. Micuţa are nevoie de o intervenţie chirurgicală în Germania care costă peste 100.000 de euro. 



Autor: Alex PÎNTEA

Veronica este internată în spital, iar părinţii săi fac tot posibilul pentru a strânge banii necesari pentru a-şi putea salva copilul. Tinerii medieşeni din cadrul Consiliului Local s-au mobilizat şi au început să strângă bani pentru ca Veronica să aibă o şansă la o viaţă normală. De câteva zile, aceştia au demarat o campanie la nivelul municipiului prin care încearcă să convingă cât mai multe persoane să doneze pentru Veronica. „În momentul în care am auzit de acest caz, am decis să ne implicăm activ şi să dăm un exemplu celorlalţi tineri şi nu numai. Ne-am organizat în echipe de câte doi şi încercăm să strângem cât mai mulţi bani de la oameni“, povesteşte Sergiu Lazăr, primarul tinerilor.

Internată în spital

Veronica are aproape 9 ani şi până în octombrie 2013 avea o copilărie liniştită. Atunci, părinţii au observat că este tot mai obosită, se învineţea repede şi era palidă. Diagnosticul medicilor a fost anemie aplastică severă, iar din acel moment a început lupta pentru supravieţuire. Starea Veronicăi s-a înrăutăţit în ultimele zile, iar medicii i-au spus că trebuie să ajungă în Germania, la Tubingen, acolo unde s-ar putea realiza transplantul de celule stem. Costurile intervenţiei se ridică la peste 100.000 de euro. „Vestea că cei de la Clinica Universitară din Tubigen nu ne primesc ne-a sfâşiat sufletul şi ne-a dărâmat complet. Să vezi, să ştii că copilul tău are o şansă şi să nu poţi să o materializezi deoarece nu sunt bani, iar sistemul din România condamnă zi după zi copiii la moarte, e ceva îngrozitor. Cu ajutorul lui Dumnezeu ne-am ridicat de jos, pentru că trebuie să luptăm în continuare, trebuie să ne salvăm copilul, nu putem accepta că lipsa banilor ne va face să o pierdem. Veronica e în spital de o săptămână. Deşi i se administrează antibiotic, indicele de infecţie (CRP) încă e mărit şi trebuie să plece din România să înceapă un tratament cât mai urgent, dar pentru asta e nevoie de bani, mulţi bani pe care încă nu îi avem“, a scris Maricel Horinceanu, tatăl Veronicăi, pe pagina web creată special pentru cei care doresc să ajute.


Boală care ucide

Anemia aplastică este o boală a măduvei osoase, care cauzează deficienţa celulelor din sânge, celule albe, roşii şi trombocite. Numărul scăzut de leucocite face persoana vulnerabilă la infecţii, iar numărul mic de trombocite creşte riscul de hemoragie. Anemia aplastică apare indiferent de grupul de vârstă, deşi incidenţa poate fi puţin mai mare în perioada copilăriei, cel mai probabil datorită cazurilor de insuficienţă medulară congenitală.

Orice donaţie contează

Persoanele care doresc să vină în ajutorul Veronicăi o pot face donând orice sumă de bani în conturile deschise pe numele tatălui său, Maricel Horinceanu, la BCR, sucursala Sighişoara:
  • Lei: RO12RNCB0191015746950002
  • Euro: RO82RNCB0191015746950003
  • Dolari: RO55RNCB0191015746950004
    Trimite prin e-mail