joi, 13 februarie 2014

Publicat la 2/13/2014 12:07:00 p.m. de Anonim

Transgaz şi Romgaz, prezente la Forumul de afaceri „Europa de Sud-Est - Balcani“

Zece companii sibiene, printre care Transgaz, Romgaz şi Ambient, au participat la Forumul regional de afaceri „Europa de Sud-Est - Balcani“, unde judeţul nostru a beneficiat de un stand propriu. Manifestarea a căutat să le ofere răspunsuri potenţialilor investitori. „Pentru un om de afaceri francez, România ar trebui să fie prima destinaţie naturală atunci când vrea să se extindă pe pieţele europene“, consideră Philippe Garcia, şeful misiunii economice a Ambasadei Franţei.


Autor: Aurelian LUNGU

Evenimentul a avut loc în perioada 11-12 februarie la Bucureşti, unde Sibiul a beneficiat de un stand propriu. „La standul Sibiului am invitat o serie de firme, companii interesate de dezvoltarea relaţiilor pe zona franceză. Au devenit parteneri Sinecon, Ambient, Romgaz, Transgaz, Tondach, Bramac, Compa, Volkas, Con-A, Moara Cibin, Redal şi din judeţul Alba – Jidvei“, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Oportunităţi de investiţii

La Forumul regional de afaceri „Europa de Sud-Est – Balcani“ au participat peste o sută de companii franceze, precum şi aproximativ 300 de companii din România şi alte 11 ţări din Europa de Sud-Est, această manifestare fiind organizată de Misiunea Economică a Ambasadei Franţei în România, UBIFRANCE. În cadrul forumului, reprezentanţii companiilor din Franţa, România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru şi Serbia au avut posibilitatea să dialogheze direct, prin întâlniri business to business, pentru a identifica rapid modalităţi de cooperare. De asemenea, consultanţii în domeniul juridic şi fiscal le-au oferit participanţilor toate informaţiile necesare pentru a demara proiectele de investiţii în această regiune.


Jucător important

Franţa este cel de al treilea investitor străin din judeţul Sibiu, după Germania şi Austria, potrivit lui Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu. Totodată, Hexagonul este al treilea investitor străin din România, cu investiţii de aproximativ 7 miliarde de euro, dar şi un important angajator, în companiile franceze din România lucrând peste 122.000 de angajaţi. De asemenea, Franţa este al patrulea partener comercial al României, schimburile comerciale atingând, în 2012, suma de 6,2 miliarde de euro. Companiile franceze din România activează în industria auto, sectoarele bancar şi asigurări, telecomunicaţii, retail, industria agroalimentară, energie, infrastructura şi echipamente de transport, materiale de construcţii. „Am constatat cu bucurie, în ultimul an, că tot mai multe companii franceze privesc cu interes piaţa românească. Nici nu este de mirare, Franţa ocupând a treia poziţie în topul investitorilor străini din România. Este loc pentru investiţii suplimentare şi sunt multe companii franceze care se interesează de România“, consideră Philippe Garcia, directorul UBIFRANCE.
    Trimite prin e-mail