marți, 14 ianuarie 2014

Publicat la 1/14/2014 02:44:00 p.m. de Anonim

Drum asfaltat pe bani europeni în nordul judeţului Sibiu (VIDEO)

Drumul judeţean 142E (Dîrlos - Alma - Dumbrăveni - Hoghilag) va fi modernizat cu fonduri europene. Modernizarea DJ 142E va decongestiona traficul pe DN14 şi va asigura legătura vitală a zonei de nord la Autostrada Transilvania.

Autor: Aurelian LUNGU

Potrivit proiectului, 16,3 km măsoară tronsonul modernizat. Consiliul Judeţean Sibiu a semnat, în acest sens, cel de-al zecelea contract de finanţare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Centru. Contractul a fost semnat de directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea.



Creţu a punctat momentul aniversar al semnării celui de-al zecelea contract de finanţare pentru Sibiu şi a vorbit despre importanţa absorbţiei fondurilor europene pentru comunitate. „Vin cu o deosebită plăcere la Sibiu, pentru că aici chiar se lucrează, aici oamenii ştiu ce au de făcut şi nu am decât cuvinte de laudă pentru conducerea Consiliului Judeţean şi pentru întreaga echipă care lucrează aici“, a adăugat şeful ADR Centru.


La rândul său, Cindrea a menţionat: „drumul actual este de pământ şi piatră, iar noul drum care va fi realizat cu fondurile stipulate în acest contract este foarte important pentru dezvoltarea zonei şi pentru uşurarea accesului. Iar acest contract vine să sprijine obiectivul pe care mi l-am asumat încă de la începutul mandatului, acela de a asfalta toate drumurile din judeţ“. Vicepreşedintele Ioan Banciu a mărturisit că speră ca, în foarte scurt timp, judeţul Sibiu să semneze cel puţin încă trei contracte, unul pe infrastructură şi două în zona socială, la care se adaugă şi altele aflate în pregătire şi discuţii.


La ora actuală, judeţul Sibiu a depus 162 de proiecte la ADR Centru, din care a semnat 49 de contracte cu o valoare de 121 milioane de euro (respectiv 88,6 milioane euro nerambursabile), iar în faza de precontractare se află alte opt proiecte cu o valoare de 24 milioane de euro (din care 16,38 milioane euro nerambursabile).
    Trimite prin e-mail