duminică, 15 decembrie 2013

Publicat la 12/15/2013 04:31:00 p.m. de Anonim

Şantier la gară. Călătorii îngheaţă pe peron

În gara din Mediaş, geamurile sălii de aşteptare se schimbă în mijlocul iernii. În aceste condiţii, călătorii n-au decât să îngheţe de frig în aşteptarea trenurilor.


Autor: Alex PÎNTEA

 „Dacă nu au vară destulă, acum, iarna, s-au apucat! Nu putem sta nicăieri! Venim, facem naveta, stăm în frig, asta e România noastră!“, exclamă un bărbat revoltat. Staţia SNCFR Mediaş este în plin proces de reabilitare. Se lucrează atât în interior, cât şi în exterior, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene. Până aici, toate bune şi frumoase. Însă, de mai bine de o săptămână, sala de aşteptare nu poate fi folosită, în condiţiile în care geamurile şi uşile vechi au fost demontate, iar cele noi au fost instalate doar pe o parte.

Până toamna viitoare

În cadrul proiectului, tunelul pietonal va fi extins până la linia cu numărul 6. De asemenea, vor fi amenajate peroane noi, delimitate cu garduri de protecţie. Clădirea gării ar trebui să fie reabilitată până la sfârşitul anului în curs, iar lucrările exterioare se vor finaliza în toamna anului viitor. „Va exista şi încă un tunel pietonal extins până la linia 6. Între liniile de cale ferată va exista un gard de protecţie. Termenul de finalizare, conform graficului de execuţie, este luna decembrie a acestui an - pentru clădirea de călători, iar pentru lucrările exterioare, care presupun peroane, copertine şi tunel pietonal, termenul de finalizare este luna octombrie 2014“, a menţionat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Căilor Ferate Române.

foto: Nova TV

    Trimite prin e-mail