miercuri, 18 decembrie 2013

Publicat la 12/18/2013 09:41:00 a.m. de Redacţie

Baschet: înfrângeri pe linie

Formaţia antrenată de Marcel Ţenter a cedat fără drept de apel ultima partidă din faza grupelor EuroChallenge, scor 72-94, pe terenul ruşilor de la Tryumph Lyubertsy.
 
Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Denisa POPȘOR / FIBA
 
Gaziştii au pierdut toate cele patru sferturi ale confruntării, care a avut însă o miză redusă, în condiţiile în care ambele formaţii erau deja calificate în faza următoare a competiţiei. "Adversarii noştri au jucat foarte bine în apărare, noi am avut mari probleme în a ne face jocul pe care l-am pregătit. Ne aşteptam ca Triumph să evolueze bine în defensivă, însă nu ne-au lăsat prea multe şanse de a arunca. Am revenit în repriza a doua, însă asta nu a fost suficient pentru a ne putea apropia victoria", a recunoscut Ţenter. Cei mai buni marcatori ai Mediașului au fost Shiloh (19 puncte) și Radomir Marojevic (13 puncte), în vreme ce rușii i-au avut în mare formă pe Higgins și Landry, fiecare autor a câte 20 de puncte. Jeremy Chappell a adăugat și el 15 puncte pentru victoria echipei sale.
 
În campionat
 
Nici în campionat, lucrurile nu stau mai bine pentru alb-negri. La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a pierdut categoric partida susţinută în deplasare, la Piteşti, cu scorul de 58-75. În urma acestui rezultat, formaţia lui Marcel Ţenter se îndepărtează tot mai mult de primele opt clasate. Piteştenii au început bine partida de pe teren propriu şi au încheiat primul sfert cu 16-9. Diferenţa a crescut apoi la nouă puncte până la pauza mare, în condiţiile în care gaziştii au fost dominaţi sub ambele panouri. Sfertul al treilea le-a aparţinut jucătorilor lui Marcel Ţenter, care au reuşit să se apropie la doar două puncte şi apoi chiar au egalat în debutul actului decisiv. A urmat, însă, o nouă perioadă cu multe greşeli ale alb-negrilor, fapt care le-a permis gazdelor să se distanţeze din nou pe tabelă şi să se impună fără dubii.
Gaz Metan joacă sâmbătă ultima partidă oficială din acest an, pe teren propriu, cu Baschet Club Timişoara.
    Trimite prin e-mail