vineri, 22 noiembrie 2013

Publicat la 11/22/2013 07:28:00 a.m. de Anonim

Meditur îşi extinde reţeaua din 1 decembrie

Societatea Meditur a finalizat lucrările la reţeaua electrică de contact a troleibuzelor care leagă străzile Sibiului şi Blajului din cartierul Vitrometan.


Autor: Alex PÎNTEA

Operatorul de transport local şi-a extins, astfel, reţeaua în zona barajului Ighiş, cu scopul de a prelua călătorii de pe străzile adiacente acestuia. Noua rută pentru troleibuze va fi dată în folosinţă începând cu data de 1 decembrie.

În strategia locală

Practic, este vorba de o extindere cu 450 de metri care traversează strada Ighişului. Lucrările au fost efectuate cu bani de la bugetul local al municipiului Mediaş. „La începutul acestei săptămâni, Meditur Mediaş a finalizat lucrările la reţeaua electrică de contact troleibuze care face legătura între Şoseaua Sibiului şi strada Blajului, urmărind aliniamentul străzii Ighişului, prin zona staţiei de carburanţi Lukoil. Reţeaua electrică de contact în lungime de 0,45 km a fost executată în regie proprie şi permite preluarea publicului călător de pe strada Vidraru şi străzile adiacente, precum şi a publicului călător de pe strada Ighişului, strada Teba şi din zona barajului Ighiş. Resursele financiare au fost asigurate de la bugetul local al municipiului Mediaş. Realizarea acestui tronson de reţea electrică de contact se înscrie în politica de dezvoltare a transportului public local cu troleibuze, obiectiv asumat în strategia de dezvoltare a municipiului Mediaş. Managementul Meditur, Primăria Mediaş, Consiliul Local şi societatea civilă susţin aceste proiecte“, a explicat Ioana Streza, din cadrul Departamentului de Relaţii Publice ale societăţii Meditur.


    Trimite prin e-mail