joi, 21 noiembrie 2013

Publicat la 11/21/2013 09:14:00 p.m. de Redacţie

Învinşi în prelungiri! Gazul a pierdut prima partidă din grupele EuroChallenge

Formaţia lui Marcel Ţenter a pierdut, aseară, partida cu Triumph Lyubertsy, după o repriză de prelungiri. Disputa a fost una încinsă, cu mai multe răsturnări de situaţie. Nici în campionat, lucrurile nu merg deloc bine pentru gruparea de pe Târnava Mare care a pierdut în ultima etapă derby-ul judeţean cu CSU Atlassib Sibiu.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Denisa CIOBÂNCAN

Gaziştii au început bine partida de pe teren propriu în faţa ruşilor de la Triumph Lyubertsy şi au reuşit un parţial de 7-0. Lucrurile au continuat în aceaşi notă pentru gazde care au câştigat primul sfert cu 26-20. Sfertul al doilea a fost unul de mare luptă. Alb-negrii au marcat bine de la distanţă, în timp ce oaspeţii au reuşit recuperări ofensive importante transformate apoi în puncte pe tabela de marcaj. Finalul de sfert le-a aparţinut rușilor: au marcat opt puncte consecutive fără să primească vreunul. S-a intrat la cabine cu 38-44. 

Meci cu prelungiri

Repriza a doua a fost una viu disputată. Cele două formaţii au alternat la conducere, iar la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal. În aceste condiţii, s-a jucat o repriză de prelungiri, în care ruşii au fost mai exacţi la finalizare şi s-au impus în cele din urmă cu 84-81. ,,Am ratat câteva libere în prelungiri, iar asemenea lucruri aparent mărunte fac diferenţa într-un astfel de meci atât de important”, a explicat tehnicianul Marcel Ţenter.

Încă un eşec

În campionat, Mediașul a pierdut din nou, de această dată partida de pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu. Oaspeţii au început bine partida, au câştigat primul sfert cu 18-16, iar până la pauza mare s-au distanţat la zece puncte.  Alb-negrii au revenit cu altă motivaţie de la cabine şi au reuşit să revină pe tabela de marcaj, iar la începutul sfertului decisiv au trecut la conducere. Finalul i-a trădat din nou pe gazişti care s-au văzut egalaţi şi au pierdut în cele din urmă cu 73-70.


Vor fi schimbări

Evoluţia foarte slabă din campionat va duce la o serie de schimbări la Gaz Metan. Conducerea tehnică este decisă să renunţe la unul sau doi jucători pentru care s-au găsit deja înlocuitori, însă totul depinde acum de conducerea clubului. Tehnicianul Gazului Metan spune că este obligatorie o schimbare care să aducă un plus de calitate în jocul formaţiei sale. “Dacă ai într-un meci ghinion poți să spui că ți-a lipsit norocul, dacă ai în trei-patru-cinci acest ghinion, poți să spui că nu mai este vorba despre acest lucru, ci pur și simplu îți lipsește ceva din punct de vedere calitativ și trebuie o schimbare. Din punctul meu de vedere, trebuie făcute minim două schimbări în momentul acesta pentru ca situația să se redreseze în campionat. Nu știu ce se va întâmpla, pentru că în acest moment situația la noi în campionat este foarte gravă și rămâne de văzut ce decizie vor lua conducătorii clubului, pentru că este normal ca după o asemenea evoluție să fie repercusiuni. Asta este, trebuie să înțelegem, suntem bărbați, trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce facem și vom vedea ce e de făcut”, spune tehnicianul. 
    Trimite prin e-mail