duminică, 17 noiembrie 2013

Publicat la 11/17/2013 04:02:00 p.m. de Anonim

Gaz Metan Mediaş: presiune variabilă

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a învins în deplasare formaţia maghiară Körmend cu scorul de 73-68 şi are două victorii în tot atâtea partide din grupele EuroChallenge. În campionat, însă, lucrurile nu merg deloc bine. Astăzi, de la ora 17.15, Gazul întâlneşte CSU Atlassib Sibiu în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Americanul Jack Koch a marcat primele 4 puncte ale partidei din Ungaria, iar Gazul a trecut imediat la conducere. Körmend a egalat la 7 la jumătatea sfertului, însă alb-negrii au condus după zece minute de joc: 21-17. Tot gaziştii au marcat primii şi în sfertul al doilea, prin Liviu Dumitru, iar cele două echipe au mers apoi cap la cap. Formaţia gazdă a înscris 6 puncte consecutive şi a trecut pentru prima dată în avantaj, însă a fost doar un foc de paie. Gaz Metan a revenit imediat şi a intrat cu 39-33 la cabine.

Repriză bună

Jucătorii lui Marcel Ţenter au început bine şi repriza a doua, iar Kyle Shiloh şi Giorgios Tsiaras au făcut ca ecartul să ajungă pentru prima dată la 10 puncte. Tudor Dumitrescu, cu două reuşite de la distanţă, a mărit avantajul formaţiei sale, însă ungurii au forţat în finalul sfertului al treilea pe care l-au şi câştigat. Astfel, la intrarea în actul decisive, avantajul gaziştilor a fost de doar 3 puncte, scor 56-53. Sfertul al patrulea a fost unul de mare luptă. Gazdele au egalat la 59 după trei minute de joc, însă gaziştii s-au desprins apoi la 9 puncte. Cu 21 de secunde înainte de final, Körmend s-a apropiat la 2 puncte, însă gaziştii şi-au păstrat sângele rece, iar Willie Kemp a mai înscris trei libere cu care a stabilit scorul final, 73-68 pentru formaţia sa. Cel mai bun marcator al gaziştilor a fost Shiloh cu 17 puncte reuşite, Dumitrescu a avut 12, iar Slavisa Bogavac - 11 puncte.

foto: FIBA Europe/Körmend

Victorie de moral

Tehnicianul alb-negrilor consideră victoria ca o gură de oxigen pentru jucătorii săi, care le ridică moralul înaintea partidei din campionat cu CSU Atlassib Sibiu. „A fost un meci bun împotriva unui adversar puternic şi sunt foarte fericit că am câştigat. De fiecare dată când am crezut că avantajul de 7-9 puncte este suficient pentru noi, gazdele au reintrat în luptă. Suntem într-o situaţie dificilă în campionatul României, aşa că această victorie a venit la momentul potrivit. Cred că va avea o influenţă pozitivă şi asupra moralului echipei“, a mărturisit Ţenter. Derby-ul judeţean se va disputa pe teren propriu, în această după-amiază.

Înfrângere în derby

În campionat, Gazul a pierdut derby-ul cu Universitatea Mobitelco Cluj, scor 81-90. Clujenii au condus în permanenţă, reuşind să câştige trei dintre cele patru sferturi ale confruntării. Formaţia gazdă a început mai bine partida cu Gaz Metan, a câştigat primul sfert cu 25-19 şi a avut 13 puncte avantaj la pauza mare. Gaziştii au revenit cu o altă faţă de la cabine şi au reuşit să recupereze jumătate din diferenţă pe parcursul sfertului al treilea. Jucătorii lui Ţenter au început bine şi sfertul decisiv, apropiindu-se la doar un singur punct, scor 69-68. Clujul s-a trezit însă şi a reuşit să se desprindă din nou, fără a mai întâmpina vreo rezistenţă semnificativă.
    Trimite prin e-mail