duminică, 17 noiembrie 2013

Publicat la 11/17/2013 06:44:00 p.m. de Anonim

Teodor Neamţu se gândeşte să candideze şi la alegerile locale din anul 2016

Primarul în exerciţiu vrea încă un mandat în fruntea municipiului de pe Târnava Mare. Teodor Neamţu a fost reales, sâmbăta trecută, în funcţia de preşedinte al PDL Mediaş. Democrat-liberalii şi-au ales, totodată, şi Biroul Permanent Local format din 21 de membri.


Autor: Alex PÎNTEA

Democrat-liberalii medieşeni şi-au desemnat, la sfârşitul săptămânii trecute, structurile de conducere la nivel local. Teodor Neamţu a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al formaţiunii. De asemenea, a fost ales noul Birou Permanent Local. „Sâmbăta trecută am avut Consiliul Local de Coordonare care a ales noua conducere a partidului. A fost ales Biroul Permanent Local alcătuit din 21 de membri, preşedintele, nouă vicepreşedinţi, zece secretari executivi şi un trezorier. În funcţia de preşedinte am fost ales eu“, a anunţat Teodor Neamţu.

Vrea un nou mandat

Întrebat dacă va mai candida la Primăria Mediaş pentru un nou mandat, Neamţu a afirmat că nu vede de ce nu ar mai face acest lucru. Edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare şi-a condiţionat, însă, candidatura de reuşita proiectelor pe care şi le-a propus. „Dacă toate sunt bune, dacă voi fi sănătos şi dacă voi avea rezultatele pe care mi le-am propus sau pe care medieşenii le vor aştepta, nu văd de ce nu aş mai candida o dată“, a precizat Neamţu.

Teodor Neamţu în campania electorală din 2012

Proiecte mari în curs

În momentul de faţă, administraţia condusă de Neamţu are o serie întreagă de proiecte în derulare şi unele deja finalizate. Astfel, proiectul de apă şi canalizare - cea mai mare investiţie a ultimelor decenii - a fost realizat, gestionarea deşeurilor se face la standarde înalte, iar operatorul de transport local are performanţe tot mai bune. „În condiţiile în care lucrurile încep să se aşeze, în următorii ani vom pune la punct şi infrastructura rutieră. Vedeţi, proiectul de apă şi canalizare s-a încheiat şi urmează să trecem la refacerea străzilor. În condiţiile în care ECO-SAL-ul manageriază foarte bine problema deşeurilor în municipiul Mediaş, în condiţiile în care Meditur are performanţe din ce în ce mai bune, Piaţa Prim-Com a luat locul I la categoria ei de activitate, iar Spitalul Municipal vine cu tot felul de proiecte, eu cred că până în 2016 ne vom atinge toate obiectivele propuse. În aceste condiţii, nu văd de ce nu aş mai candida“, a nuanţat edilul democrat-liberal.

De două ori câştigător

În luna iunie a anului trecut, Teodor Neamţu a câştigat un nou mandat de primar. Acesta a obţinut un număr de 7.809 voturi, în timp ce candidatul independent Gheorghe Roman a fost votat de 7.260 de persoane. Pe poziţia a treia s-a clasat candidatul USL, Eugen Moraru, cu 6.326 de voturi. Primul mandat al lui Neamţu a început în luna noiembrie 2009, atunci când candidatul PD-L Mediaş şi-a surclasat adversarii şi a obţinut 17.134 voturi, un procent de 68,27% din numărul voturilor valabil exprimate. Neamţu a obţinut, la momentul respectiv, cel mai mare scor în primul tur din istoria de după 1990 a municipiului Mediaş.
    Trimite prin e-mail