vineri, 11 octombrie 2013

Publicat la 10/11/2013 02:44:00 p.m. de Anonim

Lupta se va da în doi

Doi consilieri locali - unul de la PSD, celălalt de la UDMR - vor să ocupe postul de administrator public al oraşului.



Autor: Alex PÎNTEA

Consilierii locali Eugen Grozav şi Oros Csaba sunt cei doi candidaţi care aspiră la funcţia de administrator public al Mediaşului. Aceştia şi-au depus dosarele la Primăria Mediaş şi vor participa la concursul organizat la începutul lunii noiembrie. „Depunerea dosarelor pentru ocuparea funcţiei de administrator public al municipiului Mediaş s-a încheiat. Candidaţii care au îndeplinit condiţiile cerute şi care vor participa la concursul care se va desfăşura în perioada 4-7 noiembrie sunt consilierul social-democrat Eugen Grozav şi consilierul UDMR Oros Csaba”, spune Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Eugen Grozav (stânga) şi Oros Csaba (dreapta) | foto: NovaTV

Experienţa îl recomandă

Eugen Grozav crede că experienţa acumulată de-a lungul anilor îl recomandă pentru această funcţie. Acesta este de părere că lucrările din oraş trebuie urmărite mai atent. „Din tinereţe lucrez în domeniul construcţiilor. Să fii administratorul unui oraş este o treabă nu grea, ci foarte grea, mai ales pentru Mediaşul de astăzi. Ceea ce vedem în oraş nu se mai poate compara cu nimic. Am rămas «în priză» şi cred că o urmărire mai atentă, mai competitivă a lucrurilor ar aduce după sine aspecte pozitive. Personal, cred că încă mai sunt capabil să fac faţă”, a explicat social-democratul.

Aspiraţie profesională

La rândul său, Oros Csaba se declară capabil să facă mai multe lucruri pentru oraş. Acesta a mai explicat că vrea să ajute la dezvoltarea Mediaşului. „Am şi eu aspiraţiile mele, vreau şi simt că sunt capabil să fac mai multe pentru oraş. Pregătirea mea profesională corespunde pentru criteriile care sunt cerute la concurs. Aş dori să ajut şi eu la dezvoltarea oraşului, acesta trebuie să ajungă la un nivel acceptabil. Concursul reprezintă şi o provocare. Oricine ar avea această şansă ar simţi aşa. Toţi aspirăm pe plan profesional să dăm cât mai mult şi să ajungem pe culmi cât mai înalte”, susţine Oros Csaba.

Concurs în noiembrie

Consiliul Local Mediaş a aprobat, recent, în cadrul unei şedinţe extraordinare, criteriile de selecţie pentru funcţia de administrator public al municipiului. Concursul propriu-zis pentru ocuparea acestui post va avea loc la începutul lunii noiembrie. Astfel, proba scrisă va avea loc în data de 4 noiembrie, iar interviul cu susţinerea proiectului de management va avea loc în data de 7 noiembrie. Ambele probe se vor desfăşura la sediul Primăriei Mediaş din Piaţa Corneliu Coposu. Toţi candidaţii pentru postul de city-manager al Mediaşului sunt obligaţi să depună un proiect cu tema „Managementul serviciilor de utilităţi publice“.
    Trimite prin e-mail