luni, 14 octombrie 2013

Publicat la 10/14/2013 02:04:00 p.m. de Anonim

Drumurile judeţene, aproape gata pentru iarnă


42 de muncitori vor fi mobilizaţi pentru deszăpezirea celor 814 km de drumuri aflate în administrarea judeţului, prin S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Sibiu.


Autor: Aurelian LUNGU

Ei vor folosi cel puţin 7.900 de metri cubi de nisip şi 1.050 de tone de sare. Baza pentru zona de nord a fost stabilită la Dumbrăveni. Nouă muncitori vor folosi, aici, un tractor New Holland cu lamă, un încărcător Atlas, un buldoexcavator Volvo, un autogreder, o autobasculantă de 8,5 tone cu lamă şi două autospeciale tip LEA de 3,5 tone pentru intervenţii rapide. Baza va avea în grijă 106,7 km de drumuri judeţene. Din aceste tronsoane, 50 km vor intra în responsabilitatea punctului de sprijin de la Dîrlos, dotat cu un tractor cu lamă. Tot în zona de nord, baza de la Şeica Mare se va ocupa de 67,2 km de drumuri. Aici au fost repartizaţi trei muncitori, iar utilajele vor fi un încărcător frontal şi o autospecială tip LEA de 3,5 tone pentru intervenţii rapide.

Dotări minime

Consilierii judeţeni au aprobat o hotărâre privind bazele de deszăpezire, utilajele şi mijloacele de transport pe fiecare sector de drum aferent bazei, pentru activitatea de combatere a înzăpezirii, a poleiului şi a gheţii pe drumurile aflate în administrarea Consiliului Judeţean Sibiu pentru iarna 2013-2014. „Nominalizarea bazelor, a punctelor de sprijin şi a utilajelor necesare efectuării operaţiilor s-a făcut pe baza datelor statistice din ultimii trei ani. Dotarea bazelor şi a punctelor de sprijin este minimă, urmând ca operatorul de specialitate, concesionarul serviciului de administrare a drumurilor, să stabilească concret dotările cu utilaje şi nominalizarea personalului coordonator şi de execuţie“, a explicat Ioan Bădilă, directorul tehnic al Consiliului Judeţean Sibiu.
    Trimite prin e-mail