vineri, 20 septembrie 2013

Publicat la 9/20/2013 04:18:00 p.m. de Redacţie

Şomerii pot aplica online

Medieşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă află direct pe telefonul mobil posturile vacante şi pot intra în legătură cu un consilier de la Forţele de Muncă sau chiar cu potenţialul angajator.


Autor: Alex PÎNTEA

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu a lansat o aplicaţie informatică destinată şomerilor, dar şi angajatorilor care doresc să-şi publice gratuit locurile de muncă, pe www.eajofm.ro. Ea poate fi accesată de pe calculatorul personal sau smartphone, dar şi de pe touchscreen-urile din sediile AJOFM. Sistemul pune atât la dispoziţia persoanelor fizice, cât şi a angajatorilor o bursă a locurilor de muncă. Şomerii indemnizaţi primesc alerte cu privire la data prezentării la viză, inclusiv prin apel telefonic folosind tehnologia text-to-speech dezvoltată de iQuest Technologies. De asemenea, ei au parte consiliere şi recomandări online. "Portalul este destinat persoanelor care au loc de muncăm dar care vor să fie în legătură permanentă cu informaţiile din piaţa muncii, persoanelor şomeri indemnizaţi, persoanelor şomeri ne-indemnizaţi, angajatorilor şi angajaţilor din AJOFM-uri", explică Aniela Corlăţeanu, expertul în comunicare al proiectului.



66 locuri de muncă

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mediaş are în baza sa de date, în această săptămână, un număr de 66 locuri de muncă pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi. Acestea se adresează persoanelor cu studii medii. Cele mai multe posturi disponibile în număr de 21, sunt pentru confecţioneri articole din piele şi înlocuitori. Se mai caută 15 muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor şi zece necalificaţi în industria confecţiilor. Angajatorii mai au nevoie de lăcătuşi mecanici, lucrători comerciali, şoferi pentru maşini de mare tonaj şi de muncitori necalificaţi pentru demolarea de clădiri, căptuşeli de zidărie şi montare plăci de mozaic, faianţă, gresie şi parchet.
    Trimite prin e-mail