vineri, 20 septembrie 2013

Publicat la 9/20/2013 05:15:00 p.m. de Redacţie

Liga I: Gaz Metan Mediaş vrea să lege două victorii consecutive în campionat


După victoria de pe terenul Coronei, gaziştii îşi doresc un nou succes, astăzi, în faţa Universităţii Cluj, care i-ar îndepărta de zona minată a clasamentului Ligii I. Clujenii au şi ei nevoie de orice punct, în condiţiile au înregistrat doar două remize în primele şapte etape. Gazul are trei jucători accidentaţi înaintea partidei cu şepcile roşii. Dan Roman, Taher Bawab şi Jasmin Trtovac nu vor putea evolua contra studenţilor clujeni.


Autor: Alex PÎNTEA

Gruparea de pe Târnava Mare joacă în această după-amiază pe teren propriu în compania Universităţii Cluj. Partida pune faţă în faţă două echipe care au nevoie de puncte. „Ne aşteaptă un joc foarte important cu Universitatea Cluj, o echipă care a remizat etapa trecută contra CFR-ului, la capătul unei evoluţii foarte bune. Sigur, pentru noi este important să legăm două victorii în campionat. Suntem conectaţi la miza acestui joc şi ne dorim toate cele trei puncte pentru a ieşi din zona fierbinte. Un succes ne-ar da liniştea necesară pentru a pregăti următoarea partidă cu Pandurii“, a recunoscut tehnicianul Cristi Dulca. 

Meci special

Pentru antrenorul alb-negrilor, partida de astăzi cu Universitatea Cluj va fi una specială pentru el, în condiţiile în care a antrenat acolo. Cu toate acesta, Dulca spune că este profesionist şi nu concepe decât varianta victoriei. „Este o partidă prin faptul că am antrenat sezonul trecut Universitatea. Pot să spun că mă leagă sufleteşte de această echipă copilul meu, Marco, care joacă la Universitatea. Nepotul meu joacă tot acolo. Dar suntem profesionişti şi ne dorim victoria. Noi ne trebuie să câştigăm fiecare meci, indiferent cu ce adversar jucăm“, a explicat Dulca. 

Probleme de lot

Gaziştii au în continuare probleme de efectiv înaintea partidei din această după-amiază. Trei jucători sunt accidentaţi: Dan Roman, Taher Bawab şi Jasmin Trtovac. „Sunt aceleaşi probleme medicale. Dan Roman este accidentat, însă sper să îşi revină cât mai repede. De asemenea, Taher Bawab şi Jasmin Trtovac sunt şi ei accidentaţi. În rest, tot lotul este valid şi, în plus, va reintra Jordan Robertson care şi-a ispăşit pedeapsa“, a dezvăluit antrenorul gazist. Partida Gaz Metan Mediaş - Universitatea Cluj începe la ora 19.00 şi se va difuza în direct pe DigiSport 1. În cadrul aceleiaşi etape, de la aceeaşi oră, Săgeata Năvodari primeşte vizita Coronei Braşov (live pe Dolce Sport 1), iar de la 21.30, DigiSport 1 transmite meciul ACS Poli - Viitorul Constanţa.

Prima victorie

La sfârşitul săptămânii trecute, Gazul a obţinut primul succes din acest sezon. Formaţia lui Cristi Dulca a învins cu scorul de 2-1 Corona Braşov şi a ieşit, astfel, din zona retrogradării. Golurile au fost marcate în repriza secundă de Florin Dan şi Aymen Tahar. Prima repriză a confruntării de la Braşov a fost una cu puţin fotbal. După pauză, Cristi Dulca a mutat inspirat şi l-a introdus în teren pe Florin Dan care a deschis scorul cu o lovitură de cap. Peste doar câteva minute, Sergiu Buş a egalat tot cu o lovitură de cap, însă bucuria gazdelor nu a durat prea mult. Aymen Tahar a prins un şut de senzaţie de la aproximativ 30 de metri şi a decis, practic, partida pentru formaţia sa.
    Trimite prin e-mail