vineri, 6 septembrie 2013

Publicat la 9/06/2013 10:41:00 a.m. de Redacţie

Edilii şi managerii şi-au făcut temele. Anul şcolar va începe fără probleme la Mediaş


Municipalitatea a efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii în toate unităţile de învăţământ, pe perioada vacanţei de vară. „În ziua deschiderii noului an şcolar, toate unităţile de învăţământ vor fi pregătite să îşi primească elevii“, susţine primarul Teodor Neamţu.

Autor: Alex PÎNTEA

La jumătatea lunii august, o comisie formată din repre­zentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au verificat unităţile de învăţământ, iar concluzia inspectorului şcolar general a fost că majoritatea acestora „arată foarte bine“.

Gata pentru elevi

Fără nicio excepţie, şcolile din municipiul de pe Târnava Mare îşi vor deschide porţile în data de 16 septembrie. Edilii au anunţat că acestea sunt pregătite să îşi primească elevii. „Municipiul Mediaş este pregătit pentru începerea noului an şcolar. Deşi nu este o atribuţie directă a Primăriei pregătirea unui nou an de învăţământ, ci este atribuţia fiecărui manager din fiecare unitate şcolară, pot afirma că, în ziua deschiderii noului an şcolar, toate unităţile de învăţământ vor fi pregătite să îşi primească elevii“, a precizat primarul Teodor Neamţu. În ultimele trei luni, fiecare unitate de învăţământ a beneficiat cel puţin de reparaţiile curente. După caz, s-au efectuat zugrăveli, tencuieli, montare de gresie şi faianţă, precum şi igenizări sau deratizări.

Teodor NEAMŢU | primar Mediaş:   „Prin intermediul Serviciului Învăţământ-Sănătate, monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi pot să vă spun că în deschiderea noului an de învăţământ s-au realizat o serie întreagă de lucrări de reparaţii, igienizări sau zugrăveli.“

Directori noi

Luna septembrie a adus schimbări la nivelul conducerilor şcolilor din judeţ. În total, 41 de directori au fost înlocuiţi, o parte fiind şi din municipiul Mediaş. Inspectorul şcolar general, Ştefan Firu, a fost miercuri la Mediaş, pentru a aduce deciziile de numire. Acesta s-a întâlnit, la sediul Primăriei, cu Teodor Neamţu, pentru a discuta despre situaţia învăţământului din oraş. Unul dintre subiectele discutate a fost şi situaţia apărută la Gimnaziul „Cireşarii“, acolo unde Inspectoratul Şcolar Judeţean a numit un alt director, iar consiliul profesoral şi reprezentanţii comitetului de părinţi şi-au manifestat dezacordul printr-o declaraţie-apel.

Decizie amânată

După ce inspectorul general a participat la o întâlnire desfăşurată la Gimnaziul „Cireşarii“, decizia în ceea ce priveşte noul manager a fost amânată pentru săptămâna viitoare şi va fi luată prin vot de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Firu a recunoscut că părerile au fost împărţite, astfel că s-a hotărât ca decizia să aparţină Consiliului de Administraţie. Personal, Firu a dezvăluit că va merge tot pe mâna Lianei Gheorghiu, actualul manager al şcolii.


Ore la Cercul Militar

Şcoala „Mihai Eminescu“ nu are spaţii suficiente pentru elevii săi, astfel că o parte trebuie să frecventeze cursurile după-amiaza. Pentru a rezolva problema, Primăria Mediaş doreşte să preia sediul Cercului Militar, situat în imediata apropiere, iar după o serie de discuţii cu Statul Major al Forţelor Aeriene, proprietarul clădirii, lucrurile sunt ca şi rezolvate. Conform primarului Teodor Neamţu este foarte posibil ca Cercul Militar să fie preluat încă din acest an, iar din toamna viitoare, elevii să poată studia în noile săli de clasă care vor fi amenajate.
    Trimite prin e-mail