vineri, 6 septembrie 2013

Publicat la 9/06/2013 09:40:00 a.m. de Anonim

Groapă de gunoi, transformată în parcare

Societatea ECO-SAL a amenajat parcările de la intrarea în Mediaş dinspre comuna Blăjel.


Autor: Alex PÎNTEA

Operatorul de salubritate a decis să se implice şi să dea o faţă nouă celor două parcări de pe DN14. S-au montat mese şi bănci pentru cei care vor opri aici, dar şi containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Parcări adoptate

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a intervenit din nou, iar zonele au fost împrejmuite cu garduri, s-au montat mese şi bănci, precum şi câtreva panouri informative. „În urmă cu câteva zile am igienizat cele două intrări în Mediaş, care reprezintă practic imaginea oraşului, iar apoi ne-am venit ideea de a adopta această noi această parcare, să o facem să fie frumoasă şi atractivă pentru toţi cei care trec prin oraş. Am făcut ce a ţinut de noi şi după puterile noastre pentru ca să arate cât mai bine“, motivează Iosif Balog, directorul general al societăţii ECO-SAL. 

Au dat exemplu

Prezent la acţiunea de reamenajare a parcărilor, primarul Mediaşului a explicat că s-a dorit ca în acest fel să se tragă un semnal de alarmă că autorităţile nu se dau bătute în lupta cu persoanele certate cu bunul simţ. Teodor Neamţu consideră că, datorită societăţii ECO-SAL, o pată neagră a oraşului a dispărut. „Am mai ecologizat această zonă şi în cadrul acţiunii «Let’s Do It România», dar şi cu alte ocazii. Din păcate, civilizaţia în rândul concetăţenilor noştri lasă de dorit în continuare. Nu ne dăm însă bătuţi şi am zis să amenajăm această parcare pentru a atrage atenţia. Au fost puse şi puncte de colectare a deşeurilor, pentru a nu mai avea oamenii motiv să le arunce la întâmplare. Până la urmă, vom găsi ac de cojocul fiecăruia. Una peste alta, locul acesta era o pată neagră pe obrazul oraşului“, a apreciat Neamţu.

Problemă rezolvată

La începutul lunii mai, un grup de 50 voluntari din municipiul Mediaş a igienizat respectiva zonă. Ei au fost mobilizaţi de grupurile „Iniţiativă pentru Mediaş“ şi „I Love Mediaş“, iar rezultatul a fost strângerea a cinci tone de gunoaie, dar şi a peste 2.500 de semnături pentru desfiinţarea gropii de gunoi şi reamenajarea parcării.
    Trimite prin e-mail