vineri, 6 septembrie 2013

Publicat la 9/06/2013 12:01:00 p.m. de Redacţie

Antrenaţi să învingă! Baschetbaliştii antrenaţi de Marcel Ţenter învaţă să lucreze împreună


Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş participă, începând de astăzi, la un turneu în Capitală. Formaţia lui Marcel Ţenter va disputa trei jocuri de verificare în compania echipelor Steaua CSM Eximbank, Asesoft Ploieşti şi Baschet Club Municipal Piteşti. Săptămâna viitoare, în perioada 11-13 septembrie, gaziştii vor participa la Cupa Mureşul. La această competiţie, adversari le vor fi Baschet Club Târgu-Mureş, formaţia sârbă Metalac Valjevo şi Steaua CSM Eximbank. 


A consemnat Alex PÎNTEA


Monitorul de Mediaş: Porniţi din nou la drum la Mediaş, cu o echipă complet schimbată. Cum credeţi că va fi în noul sezon?
Marcel Ţenter: În primul rând, vreau să mulţumesc tuturor componenţilor lotului de anul trecut, celor care au plecat, antrenorului meu secund, Milorad Perovic, care a plecat la Cluj-Napoca. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru ajutor, pentru munca lor şi le urez mult succes la noile echipe. Vreau să le urez bun venit celor care fac parte din lotul actual al lui Gaz Metan Mediaş. 

Monitorul de Mediaş: Aveţi foarte mulţi jucători noi. Care este prioritatea zero pentru perioada imediat următoare?
Marcel Ţenter: Eu, împreună cu echipa mea tehnică, sper că am făcut niște alegeri reușite. Vom munci ca să ne îndeplinim obiectivele din acest an. Este o echipă nouă, sigur că va trebui să lucrăm foarte mult la chimia jocului. Programul imediat următor se va axa pe stabilirea acestor relații de joc între jucători, pentru a înțelege cât mai bine sistemul fundamental în care vreau să se desfășoare jocul nostru.

Monitorul de Mediaş: Sunteţi angrenaţi în trei competiţii: campionat, Cupa României şi EuroChallenge. Se poate face faţă cu acest lot, din punct de vedere numeric şi nu numai?
Marcel Ţenter: Eu spun că avem suficienţi jucători. Important este să nu avem accidentări. Sigur, în acest caz va trebui să reacţionăm, însă eu sper să nu fie cazul de aşa ceva. 

Monitorul de Mediaş: Cum aţi caracteriza echipa cu care veţi aborda noul sezon competiţional?
Marcel Ţenter: Avem o combinaţie de jucători foarte experimentaţi care au jucat la nivel foarte înalt şi jucători tineri care nu au experienţă. Sigur că este un proiect nou şi va depinde foarte mult de dorinţa fiecăruia şi capacitatea lui de a se integra în sistem şi în ritmul acesta alert de joc. Ne antrenăm foarte mult şi folosim fiecare antrenament pentru omogenizare. O să avem şi foarte multe meciuri în perioada următoare, însă acest grup de jucători, deşi absolut nou, arată deocamdată o foarte mare dorinţă de a juca împreună şi pe latura ofensivă parcă îmi este mai uşor.

Monitorul de Mediaş: Zilele trecute, fanii au venit la sală pentru a vă asigura de suportul lor necondiţionat. 
Marcel Ţenter: Mă bucur că a venit atâta lume la sală. Jucătorii sunt încântaţi că la Mediaş lumea iubeşte baschetul şi sper ca şi acest sezon să confirme acest fapt.

Monitorul de Mediaş: În acest sfârşit de săptămână participaţi la Cupa Steaua, urmează Cupa Mureşul. Ce aşteptări aveţi de la aceste jocuri de pregătire?
Marcel Ţenter: Într-adevăr, avem două turnee principale la care participăm, la Bucureşti şi la Târgu-Mureş. Vom disputa un număr de şase partide cu adversari puternici. Consider că ne vor fi foarte utile în vederea îmbunătăţirii relaţiilor de joc. Noi am jucat până doar două amicale, cu Timba Timişoara, chiar în prima săptămână de pregătire, aşa că acum ar trebui să se vadă un plus în jocul nostru, în felul în care ne manifestăm în teren.

Echipă schimbată

Gaz Metan Mediaş va aborda noul sezon cu o echipă schimbată aproape în totalitate. Noul lot este format din jucători români, americani, sârbi şi un moldovean. Astfel, din formula care a evoluat sezonul trecut mai continuă conducătorii de joc Andrei Mandache şi Kyle Shiloh, respectiv extrema Tudor Dumitrescu. Noile achiziţii ale alb-negrilor sunt conducătorul de joc Willie Kemp (foto), extremele Slavisa Bogavac, Jake Koch, Liviu Dumitru, Horia Cristiean şi Vladislav Solopa, dar şi pivoţii Radomir Maroevic şi Giorgios Tsiaras.
    Trimite prin e-mail