sâmbătă, 28 septembrie 2013

Publicat la 9/28/2013 12:19:00 p.m. de Anonim

Copiii au botezat troleibuzele Meditur


Patru troleibuze din Mediaş vor purta numele unor copii care au participat la Ziua Porţilor Deschise.


Autor: Alex PÎNTEA

Medieşenii au avut ocazia să treacă pragul operatorului de transport public local şi să afle mai multe despre activitatea şi istoria acestuia. Finalul Zilei Porţilor Deschise a fost marcat printr-o plimbare cu trei troleibuze pe principalul traseu din oraş.

Acţiune europeană

La sfârşitul săptămânii trecute, societatea Meditur a organizat Ziua Porţilor Deschise, manifestare care s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene. Ziua a fost dedicată troleibuzelor, promovării transportului electric şi, nu în ultimul rând, a fost o zi dedicată publicului călător. La eveniment au participat primarul Teodor Neamţu, directorii societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local, dar şi foarte mulţi medieşeni. „Această zi a fost o experienţă nouă atât pentru noi, cât şi pentru cei prezenţi. Ne-am bucurat de succesul zilei şi le mulţumim celor care ne-au fost alături“, a mărturisit Dan Voinea, directorul general al societăţii Meditur.

Surprize plăcute


Programul zilei a cuprins o serie de activităţi special gândite pentru cei mari şi cei mici, menite să-i „împrietenească“ pe medieşeni cu transportul în comun. Astfel, participanţii au avut parte de o scurtă prezentare a societăţii şi a istoriei troleibuzelor la Mediaş. Pentru copii a fost pregătit un concurs de desene pe planşe, tema fiind „Prietenul meu troleibuzul“. „Munca acestora fost răsplătită cu dulciuri şi baloane. Dorinţa noastră a fost şi este să împrietenim copiii cu tot ce înseamnă transportul eco, motiv pentru care o altă surpriză dedicată celor mici a fost extragerea a patru bilete cu numele copiilor prezenţi. Astfel, patru dintre troleibuzele societăţii vor purta aceste nume extrase şi anume: Veronica, Jessica, Denis şi Norbert“, a anunţat Ioana Streza, responsabil relaţii în cadrul Meditur.
    Trimite prin e-mail