sâmbătă, 28 septembrie 2013

Publicat la 9/28/2013 12:01:00 p.m. de Anonim

Suntem în optimi! Urmează Pandurii

Gaziştii nu au avut probleme cu o echipă de liga a IV-a şi merg mai departe în Cupa României. Partida cu Petrolistul Boldeşti s-a disputat miercuri după-amiază. În campionat, Gaz Metan Mediaş a legat două victorii consecutive după succesul contra Universităţii Cluj, însă are o deplasare foarte dificilă la Târgu-Jiu pe terenul Pandurii, echipă pregătită de Cristian Pustai.


Autor: Alex PÎNTEA

Partida din şaisprezecimile Cupei României la fotbal cu Petrolistul Boldeşti a fost un simplu antrenament cu public pentru Gaz Metan. Tehnicianul Dulca a trimis în teren o echipă formată aproape în totalitate din jucători care au evoluat mai puţine minute în acest sezon. Astfel, primul unsprezece a fost format din Alexandru Greab, Florin Sandu, Dan Bozeşan, Zarko Markovici, Romeo Roberto, Ovidiu Covaciu, Fabio Bravo, Florin Dan, Răzvan Avram, Azdren Llullaku şi Jordan Robertson.

Dublă Lllullaku

Azdren Llullaku a deschis scorul pentru Gaz Metan din lovitură de pedeapsă, în finalul primei reprize. La trei minute de la reluarea jocului, fundaşul Markovici a dublat avantajul formaţiei sale. Răzvan Avram a marcat şi el în minutul 66, iar acelaşi Llullaku a închis tabela la 4-0 pentru Gaz Metan care s-a calificat în optimile Cupei. Alb-negrii au evoluat cu un om mai puţin în minutele de final ale partidei, după ce fundaşul Florin Sandu a fost eliminat.

Victorie meritată

La sfârşitul săptămânii trecute, Gazul a învins Universitatea Cluj cu scorul de 2-1 şi a legat două victorii consecutive în campionat. Şepcile roşii au condus la Mediaş, însă Cristian Todea şi Alex Munteanu au întors meciul în favoarea formaţiei lor în doar cinci minute. Gaziştii au dominat prima repriză a partidei cu Universitatea, însă nu au reuşit să concretizeze şi pe tabela de marcaj. Contrar cursului jocului, clujenii au deschis scorul în minutul 56, prin şut superb al lui Borza. Gaz Metan a egalat însă repede, în minutul 63, prin Cristian Todea, care a transformat în gol un şut ratat al lui Alex Munteanu. Peste doar patru minute, Munteanu a marcat şi el şi a adus toate cele trei puncte pentru formaţia sa. Gaz Metan s-a îndepărtat de zona minată a clasamentului.

Deplasare dificilă

Pentru gruparea de pe Târnava Mare urmează, în această după-amiază, un test foarte dificil. Va da piept în deplasare cu Pandurii Târgu-Jiu, echipă pregătită de fostul antrenor al Gazului, Cristian Pustai, şi care are în componenţă doi foşti gazişti - Eric de Oliveira şi Nicandro Breeveld. Cu toate acestea, jucătorii speră la un rezultat pozitiv. „Indiferent cu cine jucăm, niciodată nu intrăm cu ideea să pierdem. Nu mergem să ne predăm. Pandurii are jucători foarte buni, pe doi dintre ei, Eric de Oliveira şi Nicandro Breeveld, îi ştim foarte bine, le ştim limitele. Este o situaţie mai specială, dat fiind faptul că aceşti jucători au fost exponenţiali pentru Gaz Metan şi acum joacă la adversara noastră“, a recunoscut preşedintele Ioan Horoba.

Jucători accidentaţi

Gaziştii au în continuare probleme de efectiv. Astfel Sebastian Cojocnean, Dan Roman, Taher Bawab şi Jasmin Trtovac sunt accidentaţi şi nu vor putea evolua în partida contra gorjenilor.
    Trimite prin e-mail