sâmbătă, 28 septembrie 2013

Publicat la 9/28/2013 01:30:00 p.m. de Anonim

Jandarmii din Mediaş şi din judeţ s-au pregătit să combată consumul de droguri


25 de jandarmi sibieni au urmat un curs de pregătire profesională în domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri.

În perioada 24 - 27 septembrie, la sediul Jandarmeriei Sibiu s-a desfăşurat, în urma unei selecţii, cursul de formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri, destinat personalului Jandarmeriei Române. Sesiunea de informare se adresează personalului din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale. Cursul a fost susţinut de către Maria Radu, coordonator în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu, instituţie din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.
Cei 25 de jandarmi cursanţi, ofiţeri şi subofiţeri, provin din structurile de ordine şi siguranţă publică din Sibiu, Mediaş, Avrig, Sălişte, posturile montane Păltiniş şi Bâlea. "Acest curs reprezintă pentru jandarmi o oportunitate pentru a-şi aprofunda pregătirea şi de a acumula cunoştinţe noi în domeniu. Demersul formativ urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe ale jandarmilor cu privire la influenţa drogurilor ilegale asupra consumatorilor, aceştia fiind familiarizaţi cu aspecte precum: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri, fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive etc. Formarea specialiştilor din cadrul Jandarmeriei Române reprezintă un alt pas în efortul Agenţiei Naţionale Antidrog  de a informa, educa şi conştientiza societatea civilă cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului", a precizat căpitanul Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu.
În cadrul campaniei de informare "Jandarmeria pe înţelesul tuturor!", ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei vor prezenta în şcoli diferite teme şi măsuri preventive referitoare la traficul de persoane şi riscurile asociate acestui fenomen, violenţa stradală; aspecte pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a absenteismului şcolar, precum şi a consumului de droguri şi alcool. (A. L.)
    Trimite prin e-mail