sâmbătă, 3 august 2013

Publicat la 8/03/2013 11:18:00 a.m. de Anonim

ARTmania Festival anunţă noi facilităţi la cea de-a opta ediţie. Trei zile până la start

Accesul gratuit pentru liceenii Smart din alte localităţi, condiţiile favorabile pentru accesul cu aparatură foto şi gratuitatea pentru persoanele cu dizabilităţi sunt principalele îmbunătăţiri ale serviciilor oferite de ARTmania Festival la cea de-a opta ediţie a evenimentului.

Liceenii din alte localităţi care vor răspunde corect la întrebările organizatorilor din pagina oficială a festivalului vor primi câte o invitatie Smart la ARTmania Festival Sibiu 2013. Concursul se va încheia luni, 5 august, în prima zi a festivalului, iar câştigătorii vor fi aşteptaţi la centrul de relaţii publice din Piaţa Mare a Sibiului. Pentru liceenii din Sibiu, organizatorii oferă bilete cu preţuri speciale disponibile în zilele festivalului, la biroul de informaţii ARTmania din Piaţa Mare. Doritorii trebuie să prezinte carnetul de elev valabil pentru unul din liceele sibiene şi să poarte brăţara primită până la sfârşitul festivalului.
Accesul cu aparate foto în perimetrul festivalului ARTmania este permis cu aparatură foto de orice fel în limita a 5,9 inch – 15 cm lungime obiectiv sau 7,9 inch -  20 cm lungimea totală a ansamblului. De asemenea, fotografierea este permisă numai fără blitz şi fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenţi la festival, menţionează organizatorii, într-un comunicat de presă. Restricţiile rămân valabile în acest an pentru accesul cu stative, blitz-urile detaşabile sau alte accesorii, echipamente de filmat sau înregistrări audio.
Persoanele cu dizabilităţi certificate au acces gratuit cu însoţitor sau fără, în baza certificatului (este acceptată şi copia) prezentat la biroul de relaţii publice din Piaţa Mare împreună cu un act de identitate pentru persoana din certificat şi însoţitorul său (dacă certificatul menţionează însoţitor). ARTmania Festival Sibiu 2013 oferă şi o rampă pentru scaune cu rotile.
Şi cei mai mici rockeri se vor putea bucura de experienţa festivalului de la Sibiu, pentru că anul acesta toţi copiii sub 14 ani împliniţi până în prima zi a festivalului vor intra gratuit la eveniment, dacă sunt însoţiţi de un membru major din familie cu bilet sau abonament valabil şi acesta prezintă o copie a unui certificat de naştere alături de propriul buletin. Cei mici nu vor purta brăţări şi vor fi în permanenţă sub supravegherea însoţitorilor lor.


Pe lângă concertele a 15 trupe de referinţă din peisajul muzical mondial şi autohton, ARTmania dă startul unui maraton de evenimente, care se vor desfăşura în Sibiu, în spaţiile dedicate festivalului: Piaţa Mare şi Piaţa Mică, Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal "Astra" şi Galeria Habitus. Ediţia din 2013 are loc în perioada 5-11 august, având un program plin de dinamism, inovaţie şi non-conformism. Susţinătoare a culturii alternative, platforma ARTmania lansează anul acesta un spaţiu conceptual menit să dinamizeze viaţa citadelei medievale, să încurajeze dialogul cultural şi să promoveze valorile naţionale într-un context internaţional: ARTmania Smart Zone. Pictura, fotografia, grafica şi arta scrisului vor fuziona cu ideea de performance şi instalaţie, film şi muzică, aducând mai aproape de publicul larg o mare varietate de evenimente care se vor desfăşura în Piaţa Mică şi locaţiile partenere din imediata sa apropiere. (T. B.)
    Trimite prin e-mail