vineri, 19 iulie 2013

Publicat la 7/19/2013 01:30:00 p.m. de Anonim

Liga I: Gaz Metan Mediaş întâlneşte, în deplasare, Săgeata Năvodari

Începe balul! Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş debutează, mâine seară, în noul sezon, în compania formaţiei Săgeata Năvodari. Ca şi în anii anteriori, medieşenii vor disputa prima etapă în deplasare, pe terenul unei nou-promovate.


Autor: Alex PÎNTEA

După cantonamentul desfăşurat în Ungaria, lotul Gazului s-a pregătit săptămâna aceasta la Mediaş. Ieri, echipa a plecat spre Constanţa, acolo unde va disputa sâmbătă primul joc oficial din noul sezon competiţional. „Am început pregătirea la Mediaş, am continuat în Ungaria, iar acum am revenit la Mediaş. Vom vedea ce am lucrat, roadele muncii se vor vedea în campionat“, anunţă tehnicianul Cristian Dulca.


Fără Eric şi Nicandro

Săptămâna aceasta, echipa a pierdut două piese „grele“ din angrenajul său, pe Eric de Oliveira şi Nicandro Breeveld. Cei doi au ajuns la Pandurii, unde vor evolua sub comanda lui Cristian Pustai. Pe de o parte, Dulca se bucură pentru jucători, dar, în acelaşi timp, îl deranjează pierderea suferită de echipa sa. Totuşi, mizează pe forţa grupului. „Pot să remarc negativ faptul că au plecat cei doi jucători importanţi pentru noi, Eric şi Nicandro, la Pandurii Târgu-Jiu. Mă bucur pentru ei că au făcut pasul către o echipă care joacă într-o cupă europeană şi, în acelaşi timp, mă doare sufletul că am pierdut doi jucători valoroşi. Mizez pe faptul că această echipă are jucători valoroşi. Trebuie să primeze în primul rând grupul, pentru că forţa grupului este mult mai importantă decât unul sau doi jucători care nu mai fac parte din lot“, a mărturisit el.


"Poate nicăieri nu voi mai fi la fel de iubit... Mi-ar plăcea să mă las de fotbal la Mediaș!"
--> Citește aici ultimul interviu acordat de Eric !


Adversar imprevizibil

În opinia antrenorului medieşean, şi partidele cu formaţiile nou-promovate pot ridica probleme, mai ales că Săgeata a făcut o serie de transferuri care au transformat-o într-o echipă periculoasă. „Aparent, am avut noroc la tragerea la sorţi, dar aceste meciuri sunt cu două tăişuri. Săgeata Năvodari are în lot mai mulţi jucători valoroşi. Pentru noi este primul meci şi îl vom trata foarta serios. Nu putem merge cu capul sus, însă ne gândim doar la victorie“, le-a promis Dulca suporterilor de pe Târnava Mare. Partida cu Săgeata Năvodari se va disputa de la ora 19.00 şi va fi transmisă în direct de DigiSport 1.

Mai vin jucători

Gaz Metan s-a despărţit, în pauza competiţională, de mai mulţi jucători. Astfel, pe lângă plecările lui Eric şi Nicandro, clubul a renunţat la serviciile lui Aleksandar Radovic şi Octavian Drăghici, iar Valentin Negru a plecat la Rapid. La capitolul veniri se pot consemna până acum două nume: mijlocaşul Dan Bozeşan şi atacantul Cristian Silvăşan. Ambii au mai îmbrăcat tricoul Gazului. „De venit vor mai veni jucători. Acum avem un englez în probe, iar săptămâna viitoare vom mai testa un vârf de atac. În ceea ce îi priveşte pe Eric şi Nicandro, pentru transferul lor clubul a încasat suma de 500.000 de euro plus TVA, la care se adaugă 25 la sută dintr-un viitor transfer al acestora. În ceea ce îl priveşte pe Silvăşan, consider că acesta nu şi-a spus ultimul cuvânt în fotbal“, a precizat preşedintele Ioan Horoba.
    Trimite prin e-mail