vineri, 19 iulie 2013

Publicat la 7/19/2013 11:11:00 a.m. de Anonim

Job-uri în Germania pentru medieşeni

Șomerii din zona Mediaș au șansa să îşi găsească o slujbă în domeniul hotelier-gastronomic.


Autor: Alex PÎNTEA

Persoanele fără un loc de muncă pot participa, în perioada 5-6 septembrie, la preselecţia organizată de EURES România. Aceasta oferă un număr de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic. Salariile încep de la 1.500 de euro pentru un ospătar şi pot ajunge la 2.100 de euro pentru un bucătar. Persoanele cu domiciliul în judeţul Sibiu trebuie să se adreseze asistentului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi o invitaţie de participare la selecţie.

Persoane calificate

Pentru activitatea sezonieră în Germania, la selecţie se vor face recrutări pentru meserii ca barman, ospătar, bucătar şi manager restaurant à la carte sau personal serviciu organizare banchet. „Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană (nivel A2 - B1/B2). Angajarea se face pe o perioada de şase luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1.500 – 2.000 euro brut/lună pentru ospătar, 1.850 – 1.950 euro brut/lună pentru barman şi 1.500 – 2.100 euro brut/lună - în funcţie de calificare şi experienţa profesională pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore pe săptămână, se lucrează în week-end şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de catre angajator gratuit sau contracost - 270 euro/lună, iar întreţinerea poate fi gratuită, negociabilă sau pe cont propriu“, detaliază Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul AJOFM Sibiu.

Şomaj constant

Şomajul a rămas la acelaşi nivel în municipiul Mediaş, pentru prima dată după mai multe luni de scădere continuă. La sfârşitul lunii trecute, erau înregistraţi 748 de medieşeni fără un loc de muncă, la fel ca şi în luna anterioară. La nivelul zonei de nord a judeţului Sibiu, Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă avea în baza sa de date, la sfârşitul lunii trecute, 2.438 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi. „La sfârşitul lunii iunie, erau înscrişi în evidenţele AJOFM Sibiu 7.833 şomeri, din care 3.353 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 4,24%. În profil teritorial, la Agenţia Locală Mediaş erau înregistraţi 2.438 şomeri“, a mai menţionat Radu.
    Trimite prin e-mail