vineri, 19 iulie 2013

Publicat la 7/19/2013 09:18:00 a.m. de Anonim

Schimbări în trafic! De luni începe conturarea noilor sensuri giratorii


Lucrările la două noi giratorii vor demara la începutul săptămânii viitoare. Valoarea investiţiei depăşeşte 1,1 milioane de lei, iar banii provin de la bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie este de patru luni. Săptămâna aceasta a fost dat în folosinţă Orăşelul Copiilor.


Autor: Alex PÎNTEA

Din dorinţa de a fluidiza traficul din municipiu, anul acesta se vor amenaja încă două sensuri giratorii. Unul dintre acestea va fi situat la intersecţia străzii Gării cu şoseaua de centură, iar cel de-al doilea, în zona Turnului Pietrarilor, mai exact la intersecţia străzilor Constantin Brâncoveanu, Acad. Ioan Moraru, Titel Petrescu şi Johannes Honterus. Acestea au ajuns în faza de execuţie, a anunţat primarul Teodor Neamţu.

Gata în noiembrie

Lucrările vor demara luni dimineaţa. Reprezentanţii municipalităţii susţin că acestea vor fi finalizate până la jumătatea lunii noiembrie. „Municipalitatea medieşeană va demara, la începutul săptămânii viitoare, lucrările de amenajare a două sensuri giratorii în oraş. Primul sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia străzilor Academician Ioan Moraru, Johannes Honterus, Nicolae Titulescu şi Constantin Brâncoveanu. Valoarea investiţiei este de 333.116 de lei cu TVA. Al doilea sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia străzilor Gării cu Titus Andronic, valoarea investiţiei în acest caz fiind de 816.984 de lei cu TVA. Ambele sensuri giratorii vor fi finalizate până la data de 16 noiembrie“, a precizat Neamţu.

Înainte de termen

Orăşelul Copiilor de pe strada Constantin Brâncoveanu este gata pentru a-şi primi vizitatorii. Aleile au fost pavate, băncile şi coşurile de gunoi au fost montate, la fel ca şi aparatele de joacă. Nu au fost uitaţi nici adulţii. Pentru aceştia s-au montat mai multe aparate de întreţinere corporală. La mijlocul acestei săptămâni, spaţiul a fost dat în folosinţă,

Apel la civilizaţie

Orăşelul Copiilor a fost, în dese rânduri, „alintat“ Orăşelul Gunoaielor, din cauza mizeriei de pe alei, din iarbă şi din apropierea aparatelor de joacă. Mai mult, acesta a fost vandalizat constant, iar zona arăta jalnic. În momentul în care a fost dat în folosinţă, primarul Teodor Neamţu a făcut un apel către cetăţenii municipiului să păstreze în bune condiţii investiţia. „Lucrarea de amenajarea parcului copiilor este în acest moment finalizată. Mai sunt de însămânţat câteva suprafeţe şi de plantat gard viu, dar acest lucru se va întâmpla abia la toamnă. Lucrarea a fost executată înainte de termen, care era data de 1 decembrie. Zona arată bine şi fac un apel la medieşeni să meargă acolo, dar şi să fie atenţi la păstrarea lui aşa cum este în momentul de faţă“, a mai spus edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.

Un milion

Parcul de pe strada Constantin Brâncoveanu a fost dotat cu jucării cu arcuri, leagăne, balansoare, aparate de fitness, dar şi dale de cauciuc în preajma aparatelor de joacă. De asemenea, aleile au fost amenajate şi s-au montat bănci şi coşuri de gunoi noi. Investiţiile făcute la Orăşelul Copiilor se ridică la aproximativ un milion de lei. Banii provin din fondurile proprii ale municipalității.
    Trimite prin e-mail