vineri, 21 iunie 2013

Publicat la 6/21/2013 10:54:00 a.m. de Redacţie

Înapoi în iarbă! Fotbaliştii medieşeni şi-au reluat pregătirea şi au un nou antrenor


Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş a început pregătirea pentru noul sezon. Pe banca tehnică va sta Cristi Dulca.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Alex DUMITRESCU

De la reunirea lotului au lipsit şase jucători, care s-au alăturat echipei a doua zi. Gaziştii se vor pregăti la Mediaş până la sfârşitul acestei luni, iar ulterior vor pleca în cantonament în localitatea Debrecen din Ungaria.

Au lipsit motivat

Gazul a efectuat, luni după-amiază, primul antrenament de reacomodare la efort, sub comanda secundului Dan Matei. De la reunirea lotului au lipsit motivat Eric de Oliveira, Vitinho Medeiros, Nicandro Breeveld, Costin Gheorghe, Thaer Bawab şi Aymen Tahar, care s-au alăturat în cursul zilei de marţi. Alături de gazişti a început pregătirea şi Ovidiu Covaciu, jucător împrumutat până acum de gruparea de pe Târnava Mare la Câmpia Turzii.

Discută prelungirea

Cristian Todea şi Ionuţ Buzean se află la final de contract cu Gaz Metan. Preşedintele Ioan Horoba a declarat, într-o conferinţă de presă, că va propune Consiliului Director al clubului prelungirea contractelor celor doi jucători. Todea a recunoscut că va negocia în aceste zile prelungirea. „Anul acesta aşa e programul şi trebuie să ne adaptăm, să începem pregătirile. Am avut nişte discuţii cu conducerea clubului, săptămâna aceasta, să vedem dacă vom ajunge la un acord. Ei mi-au propus o prelungire pe un an de zile, dar deocamdată nu am discutat toate condiţiile. În această săptămână se vor pune însă la punct toate lucrurile şi vom şti dacă vom continua împreună sau nu“, a menţionat el.

Vrea la naţională

Atacantul kosovar Llullaku şi-a propus să facă un sezon foarte bun. Evoluţiile lăudabile de la Mediaş din sezonul trecut l-au propulsat pe acesta la reprezentativa Albaniei. Cu toate că a stat doar pe banca de rezerve până acum la echipa naţională, jucătorul în vârstă de 25 de ani îşi doreşte să evolueze cât mai bine în tricoul alb-negru şi să ajungă titular şi la selecţionata ţării sale. „A fost o surpriză mare pentru mine, dar sper să continui, să nu rămână o singură convocare. Aş vrea să ajung şi la partida din septembrie cu Slovenia. O să mă antrenez la maxim aici, la Mediaş, şi o să încerc să dau tot ce pot mai bun“, promite Azdren Llullaku.

Dulca a semnat pe un an

Plecarea tehnicianului Gheorghe Mulţescu la Dinamo Bucureşti a pus gruparea de pe Târnava Mare în postura de a se orienta către găsirea unui nou antrenor. În ultima săptămână au fost vehiculate mai multe nume ale unor tehnicieni care ar putea ajunge pe banca Gazului. Printre acestea au fost cele ale lui Cristi Dulca, Dorin Zotincă, Jerry Gane, Edi Iordănescu şi Cristian Coroian. Până la urmă, conducerea clubului s-a decis pentru Dulca şi i-a încheiat un contract pe un sezon. "Este o onoare pentru mine să antrenez pe Gaz Metan", a mărturisit tehnicianul medieşean la origine, care a mai antrenat pe FC Vaslui, Delta Tulcea şi Universitatea Cluj. În vârstă de 41 de ani, Dulca a explicat că filosofia sa de antrenor se bazează pe seriozitate, atitudine şi determinare în joc. El a trecut deja peste perioada de acomodare şi este gata de treabă.

Cantonament în Ungaria

Fotbaliştii Gazului se vor pregăti la Mediaş până în data de 29 iunie. Ulterior, este programat un cantonament în oraşul maghiar Debrecen. Gaziştii vor disputa în ţara vecină patru partide de verificare. Trei dintre acestea au fost deja perfectate şi se vor disputa în compania unor formaţii din Ungaria. Pentru cel de-al patrulea joc amical se mai poartă încă discuţii. Lotul va rămâne în cantonament până pe 10 iulie, atunci când este programată revenirea acasă.
    Trimite prin e-mail