vineri, 21 iunie 2013

Publicat la 6/21/2013 10:35:00 a.m. de Anonim

Ia românească, sărbătorită de Sânziene la şura de la Hanul Greweln

Asociaţia Culturală "Mediaş Cetate Seculară", Iniţiativa "I Love Mediaş" şi "Iniţiativa pentru Mediaş" organizează, săptămâna viitoare, "Pledoarie pentru ie".

Medieşenii sunt invitaţi la Hanul Greweln, pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei. "Ne alăturăm românilor de pe şase continente, din 44 de ţări, din 88 de oraşe, care au creat 99 de evenimente. Aceasta este o celebrare a iei tradiţionale româneşti, oriunde s-ar afla pe planetă. Ea este matricea noastră culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi", motivează organizatorii.
Participanţii se vor îmbrăca în ie, se vor fotografia şi vor încărca pozele pe pagina de Facebook. "Cea mai reprezentativă imagine o punem ca fotografie de profil, specificând locul prin butonul de locaţie, care există la fiecare imagine. Această fotografie trebuie postată apoi pe pagina de Facebook «La Blouse Roumaine», unde va exista o aplicaţie prin care se vor putea vizualiza toate pozele de pe mapamond, îmbrăcând pentru o zi planeta în ie", menţionează iniţiatorii acţiunii.
Primirea oaspeţilor va avea loc la ora 15.00. O oră mai târziu, va începe programul artistic susţinut de ansamblul folcloric "Purtata". Fotografia de grup se va realiza la 16.30. La 17.00 este programat recitalul grupului "Motto", urmat de ansamblul folcloric "Rapsodia Târnavelor" şi de trupa "Arhaic". Evenimentul continuă cu cântec, joc, voie bună şi surprize, până la orele 22.00. (A. L.)
    Trimite prin e-mail