duminică, 26 mai 2013

Publicat la 5/26/2013 07:00:00 p.m. de Anonim

S-a retras lunetistul!


Partida de luni seara, dintre Gaz Metan Mediaş şi CSM Oradea, a fost ultima în faza propriilor suporteri pentru Tudor Dumitrescu. După şase sezoane în care a îmbrăcat tricoul alb-negru, „lunetistul“ a spus adio baschetului. La finalul partidei, cel care a ridicat de atâtea ori spectatorii în picioare cu reuşitele sale de la distanţă a avut parte şi de o surpriză: a primit un tort din partea colegilor, în aplauzele întregii asistenţe din Sala Sporturilor.


Acum în vârstă de 34 de ani, Tudor Dumitrescu s-a născut la Cluj-Napoca. A fost campion naţional de juniori  şi a trecut, pe rând, pe la Universitatea Mobitelco Cluj, a jucat în Germania, apoi la Sibiu, iar din anul 2007 a fost un component de bază al lotului Gazului Metan. De atunci, a devenit unul dintre jucătorii importanţi ai echipei, care a înregistrat în această perioadă cea bună performanţă din istorie: câştigarea Cupei României în două rânduri. Dumitrescu a fost un excelent aruncător de trei puncte, ceea ce i-a adus porecla „Lunetistul“, şi a fost convocat de mai multe ori chiar la lotul naţional al României.

Monitorul de Mediaş: Cum a fost ultima ta apariţie oficială în Sala Sporturilor?
Tudor Dumitrescu: Pentru mine a fost ultimul meci aici, în faţa suporterilor, şi a acestui minunat oraş, unde am jucat şase ani de zile şi unde m-am simţit minunat. A fost special pentru mine şi mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm acest meci.

Monitorul de Mediaş: Ce te-a determinat să renunţi la baschet?
Tudor Dumitrescu: Multe motive. Pur şi simplu m-am gândit mult, am vorbit cu familia mea şi am ajuns la concluzia că este mai bine să renunţ acum şi am luat hotărârea să îmi închei cariera de baschetbalist. Aş vrea să le mulţumesc tuturor suporterilor, tuturor oamenilor care au fost alături de noi aici, la Mediaş. M-am simţit minunat şi doresc să le mulţumesc.

Monitorul de Mediaş: Care a fost cel mai frumos moment petrecut la Mediaş?
Tudor Dumitrescu: Au fost multe momente foarte frumoase. Fanii au fost alături de noi la fiecare meci. Am reuşit, pentru prima dată în istoria clubului, să câştigăm un trofeu, Cupa României. Anul acesta l-am câştigat din nou. Cred că acestea au fost unele dintre momentele cele mai frumoase pentru mine la Mediaş.

Dumitrescu s-a remarcat drept un excelent aruncător de trei puncte

Monitorul de Mediaş: Există şi un regret că nu ai reuşit să câştigi şi titlul de campion în tricoul Gazului Metan?
Tudor Dumitrescu: Da, bineînţeles. Este un regret, dar pe plan baschetbalistic eu sunt mulţumit. Nu pot să mă plâng, pentru că am avut o carieră lungă şi am făcut tot ce am putut, am jucat cât am putut mai bine şi mă simt bine cu ceea ce am realizat.

Monitorul de Mediaş: Te-ai gândit şi ce vei face de acum încolo, din punct de vedere profesional vorbind?
Tudor Dumitrescu: Sincer, pe termen scurt, deocamdată nu m-am gândit. Îmi doresc foarte mult să fiu mai mult alături de familie.

Monitorul de Mediaş: În viitor, te vezi revenind la baschet, poate din postura de antrenor?
Tudor Dumitrescu: Este posibil orice. Vom vedea ce se va întâmpla.

A consemnat Alex PÎNTEA
    Trimite prin e-mail